Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Tips 2 - Handboll Fitness

idén med Handboll Fitness är att föreningar ska kunna erbjuda ett komplett och enkelt träningskoncept för alla som vill testa, stanna kvar i eller komma tillbaka till handbollen och dess gemenskap. Målgruppen är barn, unga och vuxna med eller utan erfarenhet av idrotten. Föreningen kan starta Handboll Fitness på det sätt som passar just dem.


Genom att erbjuda Handboll Fitness som en del av föreningens idrottsverksamhet ges möjlighet för flera målgrupper att fortsätta idrotta på egen ambitionsnivå. Med Handboll Fitness erbjuds något för alla i ett och samma pass. Handboll Fitness kan vara en del av föreningsutvecklingen för att skapa Handboll för alla hela livet.

Ett lyft för motionsidrotten
Med de här enkla träningskonceptet kan föreningen snabbt möta upp efterfrågan att erbjuda något för de målgrupper som vill idrotta utan att tävla. Handboll Fitness kan vara ett koncept för de motionärer som saknar den gemenskap som föreningslivet för med sig, och för de som vill träna på egna villkor.Motionshandboll ska vara en självklar del i en handbollsförening. Det ska vara enkelt för föreningen att erbjuda en träningsmiljö för den som vill träna med handbollen i centrum utan att förbinda sig till något matchspel. För deltagaren ska det vara välkomnande att komma till ett gruppträningspass där gemenskap, lira boll och svettas är i fokus.

Alla kan vara med!
Tack vare att övningarna är enkla men ändå utmanar på alla nivåer, kan alla - oavsett erfarenhet av handbollen, få sig en utmaning. Handboll Fitness är ett bra komplement till föreningens övriga verksamhet och ett sätt att få fler i rörelse. Här finns möjlighet att locka till sig fler medlemmar och bredda sin medlemsbas.

Funkar på alla platser
Träningen kan utföras på nästan vilken plats som helst. Ett pass kan pågå parallellt med annan träning på halvplan eller en tredjedels handbollsplan, utomhus på gräs eller på beachhandbollsplan.

Handboll Fitness bygger på idrottspecifika övningar. Upp med pulsen, stärk kroppen och spela, spela, spela. Effektivt och genialiskt!

Puls
Börja passet med uppvärmning och gör kroppen redo för träning.

Power
Styrketräning anpassad till idrotten med fokus på att stärka och stabilisera kroppen.

Play
Dags för spel! Spelmoment på mindre yta där alla kan vara med. Lek går före allvar!.

Svenska Handbollförbundet erbjuder stöd till föreningar för att komma igång med Handboll Fitness. Vi arrangerar utbildningstillfällen på flera orter i landet samt håller digitala informationsträffar för intresserade föreningar. Vi hjälper er även med ett prova på-pass till vilket ni bjuder in deltagare och vi leder passet. Utöver återstartsstödet kan föreningar även söka projektmedel för Handboll Fitness. Läs mer om Material och Bidrag >> Länk till annan webbplats.

Kontakta projektledare Camilla Rohlén >> för att ta första steget att komma igång med Handboll Fitness!

Kom igång med Handboll Fitness i er förening >> Länk till annan webbplats.

Läs mer om Handboll Fitness >> Länk till annan webbplats.

Läs mer om återstartsstödet >>


Publicerad: 2022-11-17

Senast uppdaterad: 2022-11-17

Författare: Svenska Handbollförbundet

Intressant? Dela gärna!