Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Föreläsare Barntränarsymposium

Ledarskap
Johan Ekengren (Syd och Väst)
Karin Nyberg (Öst och Mitt)

Fysisk träning
Mikael Ekdahl (Syd)
Pernilla Holmén (Väst)
Aron Spejare (Öst och Mitt)

Pedagogik
Ingemar Linnéll (Öst och Mitt)
Joel Tulldahl (Syd och Väst)

Handboll
Ingemar Linnéll (Öst och Mitt)
Joel Tulldahl (Syd och Väst)

Ledarskap

Johan Ekengren
Johan Ekengren är Filosofie doktor med inriktning idrottspsykologi från Högskolan i Halmstad och arbetar som universitetsadjunkt på Högskolan i Halmstad med inriktning tillämpad idrottspsykologi.

Johan arbetar praktiskt med idrottspsykologi och är anställd av Svenska Handbollförbundet (SHF) och IFK Kristianstad som idrottspsykologisk rådgivare.

Johan är också författare till Svenska Handbollförbundets ledarskapsdel i tränarutbildningen.

Karin Nyberg
Karin Nyberg har skapat och utvecklat Svenska Handbollförbundets material kring ledarskap på Tränärutbildning 1. Civilt arbetar hon med ledarskap och förändringsarbete sedan 20 år tillbaka och har examen inom både företagsekonomi och filosofi, naturligtvis med inriktning på idrottsfilosofi.

Karin har varit i handbollens värld i över 40 år, med fem-sex säsonger i elitserien som spelare och som tränare på olika nivåer sedan 1999. Hon har verkat som ledare på seniornivå i division 1 och Allsvenskan, på juniornivå och de senaste 10 åren som ledare för spelare i åldrarna 3-14 år.

Fysisk träning

Mikael Ekdahl
Mikael Ekdahl är landslagsmeriterad tidigare elitspelare i handboll. Efter den aktiva karriären utbildade sig Mikael till personlig tränare, fystränare inom lagidrott för juniorer till elit och åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdomar.

Mikael har också både varit barn- och ungdomstränare och ansvarig fystränare på elitnivå i H43. Mikael föreläser och utbildar på uppdrag av RF/SISU och Handbollförbundet Syd (tidigare Skånes Handbollförbund) samt skriver material inom fysisk träning och har så gjort i 15-års tid.

Under Mikaels pass kommer han att dela med sig av sina verktyg inom fysisk träning, berätta om vad forskningen säger och hur vi kan göra fysisk träning rolig.

Pernilla Holmén
Pernilla Holmén har lång erfarenhet av att leda och träna barn och unga inom idrotten samt att utbilda barntränare i handboll.

Pernilla har en idrottslärarutbildning i botten och som instruktör inom svensk handboll, träningslära och ledarskap samt Tränarutbildning 1, har hon en bred kunskap och erfarenhet och är en uppskattad föreläsare. Pernilla är en engagerad och driven föreläsaren som inspirerar till en sund barn- och ungdomshandboll.

Aron Spejare
Aron Spejare har tagit skapat och utvecklat Svenska Handbollförbundets material kring fysisk träning av barn på Tränärutbildning 1. Han har också skrivit instruktörshandledningen till Träningsläran på Tränärutbildning 2 och 3.

Civilt jobbar Aron på ett NIU-handbollsgymnasium och har utbildat sig på GIH:s Tränarlinje. Han har mångårig erfarenhet som tränare på många nivåer.

Pedagogik och Handbollsmetodik

Joel Tulldahl
Joel Tulldahl har varit verksam som tränare i cirka 20 år där han arbetat med allt från barn- och ungdomshandboll till elithandboll på seniornivå. Han har också varit Förbundskapten för för flickor födda 2000/2001.

Joel är verksam i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning på riksläger och är lärare/instruktör på ett av SHF:s NIU-gymnasier. Joel är också instruktör inom SHF:s tränarutbildningar och har varit med och tagit fram material kring ledarskap och pedagogik i Tränarutbildningen för barnhandboll.

Ingemar Linnéll
Ingemar Linnéll har inom handbollen varit verksam som tränare på ungdomsnivå upp till seniorelit, bland annat som Förbundskapten för herrlandslaget och ungdomslandslag.

Utöver att arbeta som Idrottslärare på alla olika stadier i skolan var Ingemar i cirka 15 år anställd som lärare på GIH (Gymnastik och Idrottshögskolan) i Stockholm med huvudinriktning bollspel och metodik/didaktik på idrottslärarutbildningen.

Ingemar startade Hand the Ball i Sverige 2016 och är fortsatt en del av det sociala rörelseprojektet som sedan 2020 är en del av Svenska Handbollförbundets verksamhet.

 

 

Publicerad: 2022-11-25

Senast uppdaterad: 2022-11-25

Författare: Svenska Handbollförbundet

Intressant? Dela gärna!