Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Till dig som deltagare

Nedan finner du som spelare eller ledare utvalda delar av informationen inför finalspelet. All information har skickats ut till alla berörda lag.

Ankomst
Alla lag ska anmäla sin ankomst i spelaringången på kortsidan av IFU Arena.

Där hämtas deltagarkort, extra matbiljetter, extra entrébiljetter och annan viktig information.

Vi har öppet klockan 16.00-20.00 på torsdagen och från kl. 09.30 på fredagen.

Observera att denna ingång är den enda som spelare/ledare med deltagarkort använder som entré under hela helgen. Stora entrén är till för supportar och övriga gäster.

Bollar
Bollar får endast användas inne på spelplanerna. I korridorer och övriga ytor (inklusive uppvärmningsytan) ska bollar bäras i bollsäck. Bollar utanför bollsäck kan komma att konfiskeras för att sedan återlämnas vid hemresa.

Firande
Naturligtvis skall vi jubla, fira och visa glädje på våra planer men det är absolut förbjudet att göra detta med medhavda kolsyrade drycker på planen. Detsamma gäller konfetti osv (se nedan) och överträdelse kommer att behandlas.

IFU Arena
IFU Arena hälsar alla deltagare, ledare och supporters välkomna!

Här kan ni läsa mer om IFU Arena >> Länk till annan webbplats.

Här hittar ni en karta över arenan och hallarna >> Länk till annan webbplats.

Kommunikation
Vi önskar hjälp av finalklara lag med att lyfta evenemanget genom att använda följande hashtaggar;
#usmhandboll #handbollost #finalspelet #finalhelgen samt gärna nämna @svenskhandboll.officiell & @handbollost & @usmhandboll.

Observera att vi benämner den härliga handbollshelgen i Uppsala för finalspelet.

Konfetti
Konfetti är absolut FÖRBJUDET att använda på eller runt spelplanerna. Det åligger respektive lag att informera sina supportrar om detta. Användande som kopplas till ett specifikt lag kommer att följas upp utifrån kostnader för städ, ev förseningar etc.

Kontantfritt
IFU Arena är en helt kontantfri arena.

Lagfotograf
På ett sådant här stort arrangemang som USM finalspelet anlitar vi egna fotografer och filmare i avtal med våra samarbetspartners, vilket innebär att de är de enda som får ackreditering och får röra sig i hela arenan för att dokumentera.

Fotografer som tillhör lag ges ingen ackreditering eller ytterligare tillgång till ytor än att fotografera från läktarplats.

I och med väskförbudet är följande bestämt för lagfotografer;

  • Respektive lag får anmäla en (1) person med namn och kontaktuppgifter som de utsett till den person som de önskar ska få ta med sig fotokamerautrustning in i IFU Arena.
  • Denna person skall, mot uppvisande av biljett/passageband finnas på lista i och passera via spelaringången med sin utrustningsväska. All in- och utgång i IFU Arenan ska alltså ske via spelaringången under hela finalspelet.

Anmäl lagfotograf till jessica.larsson@handboll.rf.se

Ledarrum
Ledarrum kommer finnas på plats och ligga vid deltagaringången. Detta är uppdaterat från förra året efter önskemål av tränarna själva. När ni kommer till deltagaringången på fredagen och tar emot er information gällande helgen kommer det även förklaras var ledarrummet är. I ledarrummet kommer det finnas kaffe och fika.

Matchens lirare
I varje match utses matchens lirare i båda lagen, de utses av det egna lagets tränare. Matchens lirare tilldelas ett papper som man byter mot en matchens lirare-tröja i önskad storlek vid infodesken i IFU Arena. Ledare anmäler till sekretariatet/speaker vilken spelare som utsetts i det egna laget strax innan matchen är slut.

Material till match
Till match kommer bollar och klister tillhandahållas i de klasser som det är tillåtet. Det är mycket viktigt att matchbollarna stannar på rätt plan. Endast det klister som tillhandahålls av arrangören får användas.

I korridoren utanför respektive hall kommer det finnas klistertvätt. Använd det efter varje match för att hålla övriga utrymmen fria från klister.

I det kit som delas ut i samband med er ankomst kommer det finnas ABCD-kort till coacherna som ska användas efter match. Dessa kort är obligatoriska under match.

Nötförbud
Det råder totalt nötförbud i hela IFU Arena.

Omklädningsrum
Alla lag kommer att bli tilldelade ett omklädningsrum som man får dela med ett annat lag. Inför söndagen kan det förekomma att något lag behöver byta ändra omklädningsrum utifrån helgens resultat. Kontakta då LOC på plats så får ni hjälp.

Parkering
Finns i nära anslutning till IFU Arena. Parkeringen på arenaområdet är avgiftsbelagd hela helgen. För bussar finns det 15-20 st tillfälliga bussplatser. Skulle parkeringen vid arenan vara full finns det fler parkeringsplatser vid Gränbystaden som ligger 7-10 minuters promenad bort.

Prisutdelning
Efter samtliga placeringsmatcher kommer prisutdelning ske. Samtliga deltagande lag föräras med en placeringspokal samt en plakett över deltagande i finalspelet. Efter final samt match om tredjepris kommer även medaljer och priströjor delas ut. Om önskemål finns kring byte av storlek kommer möjligheten finnas vid fotoväggen för finallagen. Det finns ingen garanti för att alla önskade bytesstorlekar kommer finnas. Det kommer endast finnas möjlighet till storleksbyte på plats i Uppsala.

Protesthantering
I Finalspelet är det tillåtet att protestera i samtliga klasser. Rätt att protestera tillkommer den som är direkt berörd av saken och som har ett befogat intresse av att få saken prövad.

Avsikt att protestera ska meddelas till tävlingsledningen (via e-post till amanda.torner@handboll.rf.se) senast 15 minuter efter match eller på plats vid matchs slut till matchens delegat som då upprättar kontakt med tävlingsledningen. Mer information om tillvägagångssättet finns i tävlingsreglementet för finalspelet.

Överklagan av tävlingsjuryns beslut görs till TK. En överklagan ska vara TK tillhanda senast sju dagar efter att tävlingsjuryns beslut har meddelats berörda parter. För att en överklagan ska tas upp till prövning krävs prövningstillstånd (se tävlingsbestämmelserna § 7:1)

Trummor och signalhorn/tutor
I samband med match kan det finnas en vilja att använda trummor eller signalhorn/tutor hos publiken. Trummor ska godkännas av tävlingsledningen vid ankomst till arenan. En godkänd trumma kommer tilldelas ett intyg som ska kunna visas upp på begäran av publikvärd eller volontär. Signalhorn/tuta är inte tillåtet och kan komma att konfiskeras för återlämning vid arrangemangets slut. Se mer information i Svenska Handbollförbundets publik- och maskotreglemente >> Länk till annan webbplats.

Uppvärmning
På rakbana i F-hallen får uppvärmning ske utan klister och bollar. Se karta över arenan >> Länk till annan webbplats. för att hitta till rakbanan. Är man först på planen för dagen får man värma upp på planen. När föregående match är färdigspelad är det tillåtet att använda planen till uppvärmning.

USM-shopen
Den officiella shopen för USM hittar du hos NEH >> Länk till annan webbplats.

Webbsändningar
Alla matcher i USM:s finalspel kommer att webbsändas på Handboll play >> Länk till annan webbplats. T o m 12/4 har de ett Early Bird-erbjudande för sitt All Access-abonnemang, 179 kr/månad. Efter det kostar abonnemanget ordinarie pris, 229 kr/månad.

Publicerad: 2024-03-12

Senast uppdaterad: 2024-04-04

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!