Gå till innehåll

HF Mitt

HF Mitt

I dag startar Handboll Nu veckan upp med olika aktiviteter runt om i vårt distrikt.

Den 15-24 september arrangeras Handboll NU - svensk handbolls gemensamma manifestation för att visa upp sporten och attrahera fler.

I dag startar Handboll Nu veckan upp med olika aktiviteter runt om i vårt distrikt där många av våra handbollsföreningar står som arrangörer och manifesterar för svensk handboll. Lördag 16 september genomförs Handbollens Dag. Här kan ni läsa om de olika arrangemangen som genomförs mellan den 15-24 september. Föreningar samverkar med varandra och ibland också med andra organisationer (exempelvis skolor) för att genomföra aktiviteterna.

Dessutom så genomförs under 15-16 september ett symposium för unga ledare kopplat till Hand the Ball på Vilsta Sporthotell i Eskilstuna som HF Mitt arrangerar. 20 unga ledare med 4 mentorer kommer att träffas för att bland annat prata om ledarskap och hur föreningarnas unga ledare kan utvecklas i sina roller.

Här kan ni läsa om de olika aktiviteterna och arrangemangen.

Eskilstuna

I Eskilstuna så kommer precis som förra året alla fyra Eskilstuna föreningar Eskilstuna Guif, HK Eskil, Gökstens BK och Eskilstuna Parasporsförening att samverka med att genomföra olika aktiviteter runt om i Eskilstuna under Handboll NU veckan.

Lördag 16/9 Effolk Arena - Handboll Festival med Göksten som arrangör.

Måndag 18/9 - Fredag 22/9. Aktivitet i 18 skolor i Eskilstuna kommun. Alla fyra Eskilstunaföreningar, i samarbete tillsammans med hjälp av NIU elever från Rekarne gymnasiet.

Lördag 23/9 aktivitet i Stiga B och C. Minimatcher, passningsrekordet, medaljutdelning mm. Eskilstuna Guif står som arrangör och det ges tillfälle att hänga med föreningens seniorspelare.

Söndag 24/9 – Herrmatch i handbollsligan. Eskilstuna Guif vs Hallby

Ala IF

Arrangerar handbollensdag den 16 september mellan kl. 11–14 på Ljusne idrottshall. Där hela familjen är inbjuden för att delta på aktiviteter som Hand the Ball, hoppborg och godisregn. Ambulansen kommer finnas på plats för att visa upp sig och delta under arrangemanget. Kiosken är öppen för hamburgare och dagen kommer att avslutas med ett sponsorlopp.

Edsbyn IF Handboll

Kommer under handbollens dag den 16 september mellan kl. 11–13 vid Celsiushallen, att arrangera klöverloppet för att samla medel till kommande säsong. Loppet är för alla som vill bidra - alltså även de som inte spelar eller tränar handboll. Föreningen kommer även ge möjlighet till att prova på handboll genom att använda sig av Hand the Ball konceptet och ha en del tävling så som speedshooting etc. Förutom detta kommer Sportbolaget att finns på plats med föreningskläder. Korv, hamburgare och fika finns till försäljning, samtidigt som föreningen bjuder alla som deltar i klöverloppet på grillunch.

Alfta GIF Handboll

Hade sin handbollensdag redan den 18/8, där föreningen bjöd in hela föreningen, samt alla sina sponsorer. Föreningen genomförde ett sponsorlopp, där ungdomarna hade egna sponsorer. Många aktiva som sprang ivrigt medan deras släkt, vänner och sponsorer hejade på. Efteråt arrangerades beachhandbollsmatcher, där föreningen mixade lagen med yngre och äldre spelare.

Avslutningsvis bjöds alla ungdomar på hamburgare och festis. Helt enkelt en lyckad handbolls dag där hela föreningen deltog.

Arbrå HK

Hälsar alla spelare och ledare med familjer välkomna till att fira handbollens dag, den 16 september på Brånans IP mellan kl. 13:30-15:30. För alla aktiva spelare står framför allt gemensamma lekar och dragkamp på programmet, samt det traditionella sponsorloppet för spelare och ledare. För alla som kommer finns det möjlighet till gå-bingo och prova på handboll. De kommer även ha försäljning av lite nya klubbprylar, bland annat AHK-strumpor och möjlighet till att prova klubbkläder. Det finns också möjlighet för dem som vill sälja urvuxna klubbprylar vid deras second-handbord. Utöver detta kommer det självklart även finnas korv med bröd och fika.

Hällbo IF Handboll

Bjuder in föreningens alla medlemmar och allmänheten till beachhandbollsplanen i Segersta mellan kl. 11–13 lördag den 16 september. Där de kommer bjuda på hamburgare och dricka, samt arrangera lekar, tävlingar, Hand the Ball aktiviteter, spela beachhandboll, godisregn och möjlighet till bad.

Arbrå HK och Hällbo IF Handboll

Skall även samverka söndagen 17/9, då de skall delta på en föreningsdag som Föreningsalliansen arrangerar tillsammans med Bollnäs Kommun och RF-SISU Gävleborg på fyra olika sportanläggningar i Bollnäs mellan kl. 14–16. Föreningarna kommer ha en gemensam prova på Hand the Ball aktivitet, samtidigt som de kommer utnyttja dagen till att marknadsföra sina föreningar. Denna föreningsdag är främst riktad mot ledarrekrytering, vilket innebär att föreningarna har möjlighet att lyfta behovet av fler ledare till föreningslivet. Föreningsalliansen kommer dels marknadsföra dagen mot gymnasieungdomar, unga vuxna, föräldrar och pensionärer och berätta att deras tid och engagemang behövs i föreningslivet.

Enköpings HF

Nu på lördag 16/9 på Handbollens Dag får alla barn testa på att spela handboll! EHF bjuder in till en ”prova på”-timme där alla intresserade barn i åldrarna 7-12 år får komma och testa på sporten. Oavsett tidigare erfarenhet. Föreningen bjuder på fika.

Hultic BK

Kommer att arrangera öppna träningar under hela Handboll NU veckan.

IFK Arboga

Genomför olika aktiviteter både på fredag 15 och lördag 16 september. Föreningen har också en jubileumsfest på kvällen, då föreningen fyller 60 år.

Kommer att ha en killkväll på fredagen, för att locka till oss fler killar till föreningen. Där kommer det bland annat lattja lite handboll, prova hur hårt man skjuter och så kommer så bjuds det på pizza. På lördag genomförs Handbollens Dag för alla barn och även vuxna. Det kommer att vara olika stationer med bland annat speed shooting, rebounder, se hur högt man kan hoppa och se hur träffsäker man är. De kommer dela ut gympapåsar med vattenflaska, godis, reflex och infolapp om våra träningstider till de 100 första barnen som besöker arrangemangen.

IFK Mockfjärd

Mockfjärd kommer ha Öppet hus kl 10-12 lördagen den 16/9. Föreningen kommer erbjuda handbolls lekar, prickskytte, minihanboll, hinderbana, hårdast skottävling samt ha fiskdamm där de delar ut en gympapåse som bland annat innehåller en handboll och lite annat gott. Ledare och spelare från alla lag hjälps åt att genomföra denna dag.

IFK Örebro

Match IFK Örebro-Huddinge hemmapremiär i Allsvenskan 24/9 där föreningen bjuder in alla i i föreningen och i hela Örebro. De kommer att vara godisregn och andra aktiviteter i samband med matchen.

NKIK Handboll

Kommer att genomföra lunchrast- och fritidsaktiviteter på totalt 9 skolor (det görs varje vecka, men denna vecka kommer de uppmärksamma det extra mycket på hemsida och i sociala medier). Den 21/9 kommer föreningen vara med på en familjedag som en skola anordnar.

På handbollensdag är föreningen med på en stor områdesdag i Navestad där de kommer köra Hand the Ball och grilla korv. Utöver det har föreningen en ”Tillsammans-vecka”, där vårt damlag och äldre spelare besöker och är med på våra yngre lags träningar.

Sedan arrangerar föreningen en workshop för alla föreningar i området, den 18/9, hittills är det 27 ledare anmälda.

Sala HF

Arrangerar Linkan Cup en seniorturnering för herrar under lördagen 16 september och under söndagen spelar man ungdomsmatcher.

Tillberga IK

Flickor 12-13 har uppvisning av handboll under festivalen Rallarsvingen i Tillberga.

Vintrosa IS

Har redan kört en uppstart av tre nya grupper i handboll F16/17, P16/17 samt Bollkul FP18/19. Det har genomförts två helger i rad nu med stor framgång och kommer att fortsätta. Föreningen ska ordna en träff med dessa barn och de från sommarens beachskolor i hemmahallen sista helgen i september och bjuda på burgare till alla barn. Det blir en utdragen Handbollen dag över flera helger.

Västerås/Irsta

Kör prova på aktivitet i samband med herrmatchen i B-hallen och delar ut info kring träningsgrupperna. A-damerna står för mottagandet.Tagga gärna föreningens inlägg kring aktiviteter och handboll NU i sociala medier med #handbollnu och @handbollnu.

Var med i årets Handboll NU och sprid handbollsglädje för alla!

Publicerad: 2023-09-15

Senast uppdaterad: 2023-09-15

Författare: Patrick Eriksson

Intressant? Dela gärna!