Gå till innehåll

HF Mitt

HF Mitt

Träff för unga ledare och mentorer kopplat till Hand the Ball i Eskilstuna

Under den inledande Handboll NU helgen så genomfördes en träff för unga ledare som är utbildade i Hand the Ball på Vilsta Sporthotell i Eskilstuna.

Träffens idé var att samla unga ledare som är verksamma i ett antal föreningar i vårt distrikt och att koppla ihop de med regionalt utsedda mentorer som under denna säsong ska stötta ledarna i deras arbete med Hand the Ball i sina föreningar. Det var 18 deltagare och 4 mentorer som under ett dygn avhandlade ämnena ledarskap, trygga miljöer kopplat till barnkonventionen och ur ett inkluderingsperspektiv samt även hur mentorskapet ska fungera praktiskt mellan deltagarna och mentorerna. De utsedda mentorerna är Erik Andersson från Borlänge HK, Tina Stockenberg från Gökstens BK, Thea Wåhlin från NKIK Handboll och Gabriela Persson.

Gabriella Persson som är ansvarig för utveckling av Hand the Ball i HF Mitt distrikt säger följande om träffen och fortsatta arbetet med unga ledare och mentorerna:

- "Så fantastiskt att se sådant stort intresse (flera deltagare fick förhinder) och få ta del av de unga ledarnas engagemang under helgen, med en vetskap om de är otroliga förebilder ute i föreningarna. Hand the Ball är enligt mig bland det roligaste som finns att vara ledare inom och detta var första steget in i mentorskapet för de unga ledarna. Som under säsongen kommer att utvecklas utifrån deras förutsättningar och önskemål. Vi hoppas även på att kunna nå ut till fler unga ledare och skapa förutsättningar till stöttning, trygghet och utveckling, för vi är varandras utveckling och låt oss våga ta vara på den!"

Peter Kanth, verksamhetschef på HF Mitt ger följande kommentar:

- "Hand the Ball är en fantastisk verksamhetsform och ett verktyg som vi hoppas många av våra föreningar ska använda sig av framöver. I våra samtal med föreningarna lyfter vi alltid fram Hand the Ball och dess fördelar. Hur bra det är utifrån perspektivet på rekrytering, inkludering och utveckling av föreningarnas verksamhet samt för att fånga upp många unga som får ett första insteg att bli ledare".

Publicerad: 2023-09-21

Senast uppdaterad: 2023-09-24

Författare: Patrick Eriksson

Intressant? Dela gärna!