Gå till innehåll

HANDBOLL NORR

HANDBOLL NORR

Presentation av Domarkommittén


Domarkommittén har haft sitt första möte och har ett arbete tillsammans med att skapa förutsättningar för alla domare inom handbollen i Region Norr.

Här kommer vi att lägga upp löpande presentation av domarkommittén.

Domare Robin S

Först ut till presentation är Robin Strandberg som kommer att ansvara för utbildningarna steg 1-4. Han kommer även hjälpa till som mentor för unga domare samt stötta domare i vår nya satsa-grupp: RSG, (regional satagrupp).

Så här beskriver han sig själv 🙂
Mitt namn är Robin Strandberg jag är 34 år gammal och bor i svensbyn utanför Piteå! Jag har spelade handboll till jag var 27 år och började döma efter karriären som spelare!
Har precis gått upp som förbundsdomare och satsar helhjärtat på handbollen och våran karriär där!

Jag tycker att de är otroligt viktigt med unga inspirerade och laddade domare och känner att de är en av hjärtefrågorna för mig. Utöver handbollen så renoverar jag just nu en norrbottensgård där jag bor med min fru och mina två döttrar.

Jon Engström

Hej!
Jag heter Jon Engström, sitter i styrelsen för Handboll Norr och är domar- och funktionärsansvarig.

Mitt uppdrag är att arbeta mer med de långsiktiga strategiska frågorna och skapa goda förutsättningar för alla domare och funktionärer på alla nivåer inom vårt avlånga distrikt. Hur vi ska göra detta blir ett samarbete både inom styrelsen och inom Domar- och funktionärskommiten. Jag är också domarcoach, mentor, matchinstruktör och utbildare.

Mest gillar jag att jobba med att skapa förutsättningar för våra unga domare att ta steget från ungdomsdomare upp till att bli etablerade seniordomare.
Bevisligen går det då vi i Norr stolt kan konstatera att vi numera har 3 Förbundsdomare från regionen!

Målsättningen för framtiden blir såklart att få representanter inom Elitdomarkåren samt fylla på med fler Förbundsdomare underifrån.

Mikael Tiensuu

Här är nästa styrelsemedlem att presenteras 🙂 Mikael Tiensuu den av oss som bor längst norr ut!

Mitt namn är Mikael tiensuu och är 52 år bor i Kiruna, dömer handboll och utbildar även föreningsdomare samt att jag är utbildningsansvarig och domarcoach i hockey samt är avdelningschef på Bilfinger och på fritiden så gillar jag köra skoter och snickra.

Publicerad: 2022-06-28

Senast uppdaterad: 2022-12-22

Författare: Elenor Larsson