Gå till innehåll

HANDBOLL NORR

HANDBOLL NORR

Handbollfitness har nått till Jukkasjärvi!

Monica Johansson har en lång bakgrund inom handbollen. Tidigare ledare inom Kiruna HK och sitter just nu inom Svenska Handbollförbundets tävlingskommitté. Nu har hon även startat upp handbollfitness i Jukkasjärvi.

Handbollfitness är ett koncept som handlar om gemenskap, lira boll och svettas. Den är anpassad för alla individer trots ålder och kunskapsnivå.

Monica bjöd 11/6 in till ett lustfyllt prova-på pass med motiveringen "Passen bygger på idrottsspecifika och enkla övningar. Upp med pulsen, stärk kroppen och spela, spela, spela. Spelmoment sker på mindre yta där alla kan vara med oavsett bollbegåvning. Lek går före allvar."

Handbollfitness har tagits fram för att kunna erbjuda rörelseglädje där alla kan delta på samma villkor, vart du än befinner dig. Materialet som används är framtaget för att kunna erbjuda olika typer av träning med boll i formatet Puls, Power och Play.

Puls ger dig uppvärmningen som förbereder kroppen för aktivitet. Med handbollspecifika uppvärmningsövningar får du chans att känna på bollen samtidigt som du får öva tekniska moment.

Power ger en blandning av styrkeövningar för hela kroppen. Syftet är att allmänt stärka upp kroppen i sin helhet, men även att lägga fokus på de muskelgrupper som behöver stärkas för idrotten.

Play lägger fokus på att spela handboll och det finns flera olika spelvarianter att välja på. Efter en bra start på passet har du här en utmaning för hela kroppen men även för huvudet

På Monicas Prova-På pass så fanns det blandade åldrar mellan 9-60+ år där alla kunde delta utifrån sina egna förutsättningar och bakgrund. Upplevelsen från deltagarna var positiv och har lett till en stor rörelseglädje där fokuset blev en rolig upplevelse än det glöms bort hur mycket deltagarna rör på sig.

Denna dag har nu lett till från och med i höst kommer det erbjudas ett pass i veckan i Jukkasjärvi. Det kommer hålla till i en mindre gympahall som blir perfekt för denna typ av aktivitet säger Monica.

Vill du läsa mer om konceptet handbollfitness: klicka här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Är du intresserad att starta igång detta antingen själv eller via din förening, kontakta oss så hjälper vi er att komma igång!

Publicerad: 2023-06-13

Senast uppdaterad: 2023-06-13

Författare:

Intressant? Dela gärna!