Gå till innehåll

HANDBOLL NORR

HANDBOLL NORR

Förbund

Funktionärsutbildningar säsong 2023/24

Inför säsong 2023/24 byter EMP plattform från Digimatch till Profixio. Detta innebär att alla som är funktionär eller ska bli behöver gå en utbildning för det nya systemet. Därför är det viktigt att varje förening ser till att erbjuda rätt utbildning till sina funktionärer så dem är redo inför seriestarten i höst.

Funktionärsutbildningen erbjuds årligen för att er förening ska vara redo inför seriestart. I år är det lite speciellt då SHF har bytt tävlingssystem. Detta betyder att alla som har utbildning sedan tidigare eller ska utbildas första gången måste genomgå funktionärsutbildningen på nytt.

Funktionärsutbildning steg 1 (FU1) = Föreningsfunktionär
Denna gäller för dig som aldrig suttit i ett sekretariat eller om du suttit väldigt lite. Du får behörighet för spelklasser U11-15 och USM U14.

Funktionärsutbildning steg 2 (FU2) = Distriktsfunktionär
Denna gäller för dig som har vana och suttit i sekretariat ett par säsonger
Du får behörighet för spelklasser U12-U19, Senior Herr Div 3, Dam Div 2 samt USM U16 (Steg 1-3) och USM U18 (Steg 1-2).

Funktionärsutbildning steg 3 (FU3) = Förbundsfunktionär
Denna gäller för dig som blir nominerad eller innehar en samlad erfarenhet av seniormatcher, vana av funktionärsuppdrag för matcher Dam Div 1-2 och Herr Div 2-3.
Du får behörighet för spelklasser Senior Herr div 1-2 och Dam div 1 samt USM U16 (steg 4) och USM18 (steg 3-4).

Hur fungerar en utbildning?
FU1
Dessa sker oftast i föreningsmiljö då en förening kan ha många som behöver utbilda sig samtidigt. Här har vi tagit fram färdiga datumförslag på vissa orter samt tomma datum där er förening kan boka in för utbildning.
Klicka här för datumförslag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

FU2
Denna utbildning lägger vi ut på hemsidan när orter och dagar finns klara. Det sker löpandes allt eftersom det blir klart. Dessa kommer ske i regel på en veckodag och kvällstid. Undantag för helgsutbildning är om det är lång reseväg för instruktören.

FU3
Denna utbildning hålls i år i Boden, Kiruna och Umeå. Utbildningarna ligger ute på vår hemsida (utbildning - hitta utbildning) där du själv anmäler dig till den ort du vill gå.

Varje utbildningssteg måste ske i rätt ordning och du kan ej skippa något steg.

Våra instruktörer finns i Kiruna, Boden, Piteå och Sundsvall. Vi saknar idag tyvärr instruktörer i Västerbotten, därav kommer utbildningar att läggas under helgdagar. Är du intresserad att börja utbilda, kontakta utbildningskommittén.

 

Publicerad: 2023-08-22

Senast uppdaterad: 2023-08-23

Författare:

Intressant? Dela gärna!