Gå till innehåll

HANDBOLL NORR

HANDBOLL NORR

WO och Inställda matcher

Inställda matcher
Ibland måste matcher skjutas upp/ställas in med kort varsel på grund av olika anledningar. En konsekvens med våra avstånd är att HF Norr kan inte alltid erbjuda nytt speldatum på grund av hallbrist, fulla sammandrag eller andra orsaker som gör att det inte hittas en lösing som är försvarsbar. HF Norr kommer bedöma varje situation individuellt och besitter sig rätten till att besluta om den inställda matchen leder till WO eller nytt speldatum. Blir beslutet WO så tillkommer WO-avgifter.

Walkover
HF Norr ser allvarligt på walkover där alla föreningar har olika förutsättningar som påverkar stort om motståndare ej kan närvara vid match. Därför har TK som riktlinje att alla matcher ska genomföras då konsekvenserna av lag som ej kommer till spel är stora för både HF Norr och motståndare.

Under säsong 22/23 har valet att lämnat WO ökat där orsakerna inte har haft tillräckligt goda skäl men på grund av sen information till HF Norr så har det lett till stora ekonomiska konsekvenser på motståndarlag och stor administartiv tyngd på HF Norr på orimliga tidspann. Detta gör att fler sammandrag och ändrats, ställts in eller fått negativa påverkningar som har kunnat undvikats. Därför har TK beslutat att från säsong 23/24 kommer det bli svårare att få igenom en walkover önskan.

Följande gäller vid Walkover för alla lag som deltar i en administerande serie i HF Norr:

  • En förening som önskar lämna WO kommer ALLTID utredas av HF Norrs tävlingskommitté.
  • HF Norrs TK kan utifrån den information som inkommit fatta beslut att skälen inte är tillräckligt giltiga så SKALL matchen/erna genomföras.
  • Om HF Norr anser att skälen är tillräckligt giltiga för ej delta på ett matchen/erna så fastställs WO och inblandade lag och föreningar meddelas om detta och reslutatet skrivs till 10-0 åt motståndarlag i det specifika matchtillfället.
  • Fastställs ett WO så tillkommer alltid en avgift.
  • OBS! En WO-anmälan kan endast lämnas av en ansvarig i föreningen till HF Norrs TK. EJ av enskild ledare för ett lag.


  • Seniorserier: Om HF Norrs TK anser att att det inte funnits giltiga skäl att lämna WO så kan lag uteslutas från fortsatt seriespel redan efter fastställd WO
  • Ungdom U12-16: Lag utesluts inte vid första fastställande av WO. Lag utesluts från fortsatt seriespel efter ett andra fastställt WO.

WO-avgifter

Senior - garantiavgift + 200 kr milen tur och retur. (Om bortamatch så räknas milen ut via Google maps). Ska betalas till HF Norr. Omkostnader för matchen, såsom domar/funktionärsersättning, hallhyra, affischerings- annonskostnader som kan verifieras med kvitton, ska betalas till den andra föreningen.

Ungdom - garantiavgift* + 100 kr milen tur och retur.** (Om bortamatch så räknas milen ut via Google maps). *Ska betalas till HF Norr. Omkostnader för matchen, såsom domar/funktionärsersättning, hallhyra, affischerings- annonskostnader som kan verifieras med kvitton, **ska betalas till den andra föreningen.

HF Norr kommer vid WO inom ungdomsserierna skicka ut beslutsunderlag till berörda lag/föreningar där alla avgifter framgår.

 

Publicerad: 2023-03-03

Senast uppdaterad: 2023-05-29

Författare: Fanny Muhitdinova

Intressant? Dela gärna!