Gå till innehåll
En bild

AIK - Träning i Coronatider

AIK Handboll fick som många andra föreningar bli kreativa under Corona-pandemin och tänka nytt inför sina träningar. Här ser vi AIK Handboll flickor 06 som ställt om sin träning i "Coronatider".

Vi passade på att ställa 3 snabba frågor till Karin Nyberg ledare i laget.

Hur har ni anpassat er i dessa Corona-tider?
Först körde vi tre ggr i veckan utomhus, nu har vi kört en inne och två ute i några veckor. Vi har kört bollkontroll med streethandbollar och tennisbollar och smålagsspel såsom doppboll i sand och i backe (utan kroppskontakt förstås). Dessutom har vi blandat de olika miljöer som finns omkring oss med material vi burit ut från hallen för sånt som spänst, fotarbete och hinderbana.

Vad ser ni som mest positivt i denna anpassning?
Tjejerna tycker att de fått så bra kondition så att det blivit roligt att springa. De säger att de kommit samman som grupp och förutom att ha blivit starkare i kroppen har de även blivit starkare mentalt av att träna i storm, regn, hagel och snö. De upplever också att de har fått bättre bollkontroll och bättre fotarbete.

Vad kommer ni att fortsätta att göra även när Coronatiden är slut?
Önskemålet är att fortsätta springa mycket så att det fortsätter att vara roligt, att köra smålagsspel på miniplan oftare och att träna utomhus ibland.

Publicerad: 2021-05-25

Senast uppdaterad: 2023-01-11

Författare: Mikaela Haglund

Intressant? Dela gärna!