Gå till innehåll
En bild

Årsta AIK HF - Onlineträning

Årsta AIK HF har ett lag med tjejer födda både 2005 och 2004. Eftersom 04:orna inte får vara med på träningarna är det en utmaning både att hålla ihop laget socialt och att se till att alla fortsätter att hålla igång träningen. Årsta AIK fick en idé att köra träning på videolänk för de som inte kan vara på plats. På fysen varje vecka kör de som kan tillsammans i hallen, och de som är friska men inte kan vara på plats på grund av restriktioner är med på träningen på iPad och kör samma övningar hemma. Inte som vanligt, men mycket bättre än att inte ses alls.

Spelarna saknar förstås att ses men är överens om att google-träning är en roligare lösning när inte alla får träna. ”På så sätt känns det fortfarande som att alla är inkluderade och lagkänslan finns fortfarande”. De som inte får komma till hallen tycker att det svårt att inte få ha någon bollträning eller få träffa de andra i laget, men att det underlättar att ha en form av gemensam träning på fast tid för att hålla igång träningsrutinerna.

Både spelare och tränare upplever stora utmaningar i att hitta och förmedla bollövningar på distans, men när det gäller fysträning fungerar video under den här perioden. Spelarna får även lägga mer tid på sin individuella träning, något som kan vara svårt när man är van att träna som ett lag. Men det är också tanken på laget som håller motivationen uppe:

Det som peppar mig är i alla fall att man kämpar för att kunna vara i form för allt det vi ska göra efter Corona.”

Tips: Det finns många olika typer av online pass som går bra att få inspiration ifrån:

Här är ett tips på onlineträning Pausträning med Bosön Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2021-05-25

Senast uppdaterad: 2023-01-11

Författare: Mikaela Haglund

Intressant? Dela gärna!