Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

En bild

Preliminär serieindelning 2022-2023

Under eftermiddagen har den preliminära serieindelningen för U11-U19 och Para Gående publicerats.

Tävlingskommittén (TK) har lyssnat till 100% på föreningarnas önskemål om nivå. Däremot har vi inte kunnat uppfylla HF Öst önskan om de tävlingsområden som några av er hört oss presentera i olika sammanhang. Vår önskan var att i U12 och U11 använda oss av tre - och i U14 och U13 av två tävlingsområden. Vi har då istället värderat era önskemål om nivå högre än tävlingsområdena säsongen 2022-2023. HF Öst målsättning är att i framtiden använda oss av tävlingsområden mer och mer, men vi får ta ett litet kliv varje säsong för att i slutändan nå den idee vi har och få den även att fungera i praktiken.

Antal lag i serierna varierar
TKs målsättning är att erbjuda alla föreningar och lag så pass många seriematcher som möjligt baserat på åldersklassens tillgängliga spelhelger och terminsplan. Eftersom vi lyssnat på era önskemål om nivå kommer därför antalet lag i varje serie att variera och lottningarna anpassas. Det innebär att i en del serier kan det förekomma enkelmöten och i andra en mixa av dubbelmöten och enkelmöten (några lag möts två gånger och dom andra möts en gång).

Önskan om justering
Upplever ni som förening eller lag att ni placerts i fel serie, kontakta er förenings tävlingsansvarig. Den personen kommer sedan att sama in föreningens önskemål om justering och kontakta Tävlingsansvarig på HF Öst senast 25 maj.
Målsättningen är sedan att publicera dom fastställda serierna den 1 juni för att kunna påbörja arbetet med att forma lottningsmallar till respektive åldersklass och serie.

Preliminär serieindelning U11 (Barn) Länk till annan webbplats.
Preliminär serieindelning U12-U19 (Yngre ungdom och Äldre ungdom) Länk till annan webbplats.
Preliminär serieindelning Para Gående Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-05-16

Senast uppdaterad: 2023-02-20

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!