Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Höjdpunkter Handboll NU 2022

Tack till alla föreningar och besökare som deltog under Handboll NU

Mellan den 9-18 september 2022 har vi tillsammans inom svensk handboll haft en stor gemensam nationell satsning på att visa upp vår sport, i stort som smått, över hela landet. Svenska Handbollförbundet, distriktsförbunden och landets föreningar fyllde tillsammans perioden med handbollsglädje på olika sätt för alla.

Handboll NU i Öst 2022

 • HF Öst, Olympiadagen
  Fredag och lördag 8-9 september deltog HF Öst på Olympiadagen på Stockholms Stadion. Vi hade två fantastiska dagar, som inleddes på fredagen med besök av skolklasser och under lördagen var arenan öppen för allmänheten. Besökarna hoppade över häckar, balanserade på klossar och fintade bort stilla stående gubbar. Enligt besökarna My och Ruben var det roligaste med dagen att kasta den gröna bollen!

 • Tyresö Handboll, Nyboda konstgräsplan och Tyresöhallen
  Nyboda konstgräsplan och centrumområdet gästades båda lördagarna under Handboll NU av Tyresö Handboll som erbjöd Hand the Ball och Parahandboll. Besökarna hade också fri entré till Tyresö Handbolls två seniormatcher med deras allsvenska lag. Fint väder, härlig stämning och massor med handboll!

 • HF Öst, Framtida ledare
  Under dagarna 9-10 sep träffades deltagarna i utbildningen för Framtida ledare. På plats föreläste Michael Nilsson & Max Bergander från AIK Fotboll i temat ”Vem vill jag vara som ledare”. Deltagarna fick möjlighet att diskutera varför deras roll som ledare är viktigt, inte bara inom handbollen utan också som samhällsfunktion.

 • HF Öst, Seniorkväll
  Handbollförbundet Öst arrangerande tillsammans med Elitdomaren Alice Watson en seniorkväll för tränarna i div 2, div 3 och div 4. Bland annat beskrev tävlingskommittén hur seriestukturen planeras att förändras och se ut dom kommande 2-3 åren och sedan tog Alice över kvällen med berättade dom nya reglerna som införs till säsongen.

  ”Inspirerade att så många var på plats för att diskutera de nya reglerna! Det ör både kul och viktigt att vi samarbetar för att informera om förändringar och lära oss av varandra. Ska bli en spännande säsong!”
  - Alice Watson, Elitdomare

 • Skånela IF, Skrivsalen Arlandagymnasiet
  Onsdagen den 14 september deltog 25 personer under Skånela IFs föreläsningskväll med William Lind från RF-SISU Uppland och Malin Tillman Idrottspsykolog. Deltagarna fick tips på hur vi blir bättre idrottsföräldrar, ledare och medmänniskor till våra idrottande barn och ungdomar. Det var en riktigt inspirerande kväll och flera deltagare återkopplade ett par dagar senare med reflektioner över kvällen.
  I dagens samhälle där den psykiska ohälsan bland barn och ungdomar tyvärr står i centrum inser vi hur viktigt det är att just den informationen vi vuxna fick ta del av även delges våra spelare.

  ”Det vi tar med oss är att inför nästa föreningsdag ska den teoretiska delen bestå av idrottspsykologi. Något som inte bara kan hjälpa våra barn och unga inom idrotten utan även förbättra deras vardag”
  - Skånela IF

 • HF Öst, Akut skadevårdskurs
  Onsdag den 14 september genomfördes Akut skadevårdskurs på idrottenshus. Här fick deltagarna kunskap kring hur vi ska ta hand om de skador som sker på handbollsplan i så väl träning som match. Även hur vi arbetar med spelarna innan skada uppstår. Deltagarna fick lära sig hur en ska tejpa och linda olika skador och det blev en givande kväll tillsammans.
 • Sannadals SK, Älvsjö torg
  Trotts en handbollens dag med svajigt väder så hade Sannadals SK många barn som var nyfikna på handboll. Att skjuta på mål var roligast, men även att passa sina kompisar! När regnskurarna kom tömdes Älvsjö torg, men fylldes snabbt med nyfikna igen när regnet upphörde! Helt klart en lyckad dag då många fick chansen att upptäcka handbollen!
 • Rosersbergs IK, Rosershallen
  Dagen startade med gemensam frukost och informationsmöte för damlaget innan föreningen sen mötte upp sina härliga ungdomslag och delade in sig i olika grupper/lag för att kunna genomföra brännbollsmatch, tipspromenad och en liten minihandbolls-turnering. Dagen avslutades sedan med gemensam lunch. Rosersbergs IK hade en otroligt lyckad dag med hyffsat bra väder och många skratt.
 • HF Öst, Medborgarplatsen
  Under handbollens dag den 17 september förvandlades Medborgarplatsen till en stor utomhusarena. Med stöd från Stockholms stad arrangerade Handbollförbundet Öst tillsammans med föreningarna Hammarby IF HF, IK Bolton och Årsta AIK HF en fullspäckad dag. Under dagen presenterades en mängd positiva exempel på hur idrott formar framtidens ledare samt skapar delaktighet och långsiktig social hållbarhet. Besökarna fick möjlighet att testa på Hand the Ball, Handboll Fitness, Rullstolshandboll och dessutom kom VM maskoten PAX och hjälpte till vid passningsrekordet kl 12.00-12.01.
 • Kista SC, Ärvingehallen
  Kista Handboll firade Handbollendag tillsammans i Ärvingehallen med hinderbana, femkamp, lekar, tävlingar och tipsrunda där alla delar inspirerades från handbollen. Föreningen bjöd på fika och barnen bjöd på skratt, glädje och mänger av värme.

  ”Vi tackar alla som deltog i firandet av Handbollens dag och hoppas att fortsätta ha kul tillsammans framöver!!”
  - Kista Handboll

Publicerad: 2022-09-23

Senast uppdaterad: 2023-02-20

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!