Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

En bild

Varmt välkommen till Para Handbollfestival

Första tillfället arrangeras i Tumba Idrottshus söndag den 16 oktober, kl. 11.00-14.00.

Handbollförbundet Öst använder sig av ett koncept för dom allra yngsta i distriktet som kallas för handbollfestivalen. Den här säsongen välkomnar vi konceptet även för Para verksamheten.

En Para Handbollfestival är en match- och träningssamling som pågår i ca 3 timmar med deltagare i alla åldrar från handbollsföreningar, men också inbjudna verksamheter i närliggande område. Alla deltagare är med från början till slut och erbjuds att vara med i olika övningar så som gemensam uppvärmning, stationer, matchspel och avslutning.

Para Handbollfestivalen riktar sig till personer med kognitiva funktionsnedsättningar, så som intellektuella funktionsnedsättningar (IF) och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) och till personer med lättare fysiska funktionsnedsättningar och rullstol som på grund av funktionsnedsättningen inte kan delta på lika villkor inom den traditionella handbollen.

Vi har en målsättning att genomföra fyra tillfällen av Para Handbollfestivalen under säsongen, två på hösten och två på våren. Inför varje tillfälle anmäler sig föreningen/verksamheten sig på nytt. Detta för att hålla det mer öppet för deltagarna och närliggande verksamheter att enklare kunna delta när och var det passar just er. Att delta i Para Handbollfestivalen är säsongen 2022-2023 kostnadsfritt.

Första tillfället arrangeras i Tumba Idrottshus söndag den 16 oktober, kl. 11.00-14.00. Vi vill gärna att ni anmäler ert deltagande senast onsdag den 12 oktober via vårt digitala formulär. Där anger du vilken förening/verksamhet ni kommer ifrån, ungefär hur många deltagare samt ledare som deltar. Ange ditt namn och kontaktuppgifter utifall att vi behöver komma i kontakt med dig.

Anmälningslänk Para Handbollfestival, söndag 16 okt kl 11.00-14.00, Tumba Idrottshus Länk till annan webbplats.
Anmäl ert deltagande senast 12 oktober.

Notera redan nu datum och plats för nästa tillfälle, lördag den 17 december i Ösmo.

Publicerad: 2022-09-28

Senast uppdaterad: 2023-02-20

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!