Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

En tidig julklapp till alla som väntat

Nu är arrangörer, gruppindelningar och spelprogram klara för Vårens Spel och omgång 3 i Östbollen.

Under hösten har U9 och U10 deltagit i det som benämns som Höstens Spel, nu laddar vi om med nya grupper, arrangörer och spelprogram inför våren och Vårens Spel.

Östbollen (tidigare RegionsTolvan), som Handbollförbundet Öst utvecklat inför säsongen med både ett nytt namn och ytterligare en åldersklass, går efter årskiftet in i omgång 3.

Vårens Spel

Spelprogrammet för Vårens Spel är tillgänlig i cup modulen. De totalt 220 anmälda lagen deltar i fyra omgångar från mitten av januari till slutet av mars utsprida över distriktet i totalt 139 grupper.

Spelformer
U10
Handbollförbundet Öst erbjuder flickor och pojkar 10 att välja mellan att spela 6 mot 6 och/eller 5 mot 5 (6 utespelare plus målvakt, eller 5 utespelare plus målvakt). De båda spelformerna använder sig av påhängsribba. Skillnaden i spelformerna förutom olika antal spelare på planen, är att spelformen 5 mot 5 utövas i de såkallade "icke fullstora hallarna" eller på kortplan. 6 mot 6 spelas i den utsträckning som är möjlig på storplan (40x20).
Speltid: 1x20 minuter (med en timeout efter tio minuter).

U9
Spelar minihandboll. Minihandboll, vilket är på tvären på en liten bana (20x12 meter) med minimål. Lagen spelar med fyra utespelare och en målvakt. Säsongen 2020-2021 infördes nya spelregler för minihandboll, Särskilda spelregler för minihandboll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som finns att läsa på Svenska Handbollförbundets hemsida.
Speltid: 1x20 minuter (med en timeout efter tio minuter).

Läs mer om Vårens Spel Öppnas i nytt fönster.

Östbollen

Östbollen är en tävling för spelare U13 (födda 2009) och U12 (födda 2010) och senare som löper parallellt med det ordinarie seriespelet. Tävlingen spelas i sammandrag med 3–5 lag i varje grupp under en dag, antingen lördag eller söndag. Tävlingen spelas i fyra steg och alla lag deltar i alla omgångar. Mellan varje spelomgång skapas nya grupper som baseras på hur väl lagen lyckades i omgången innan. Arrangörer till Östbollen utses av Handbollförbundet Öst. En förening kan inte delta om den inte är beredd att arrangera.
Matchtiden är 2x15 minuter.

Läs mer om Östbollen Öppnas i nytt fönster.

Intressant? Dela gärna!