Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Fler utbildade tränare!

Första halvan av säsongen avklarad och det har varit fullfart i distriktet.

Vi är halvvägs in i säsongen och här kommer en återblick kring höstens utbildningar.

Efter en förra säsong med pandemi och nya utbildningssteg att sätta sig in i var det dags att i år ta tag i utbildningarna ordentligt och komma igång! Känner du att du fortfarande inte riktigt fått kolla på utbildningarna? Var det TU1 eller TS1 eller bara T1? Läs om det här Öppnas i nytt fönster..

Flertalet föreningar var snabba på och genomförde tränarutbildningar 1 Öppnas i nytt fönster. (fd. baskurs) i egen regi redan innan serierna drog igång i oktober. Under hösten har sedan Tränarutbildning 1 rullat på både ute i föreningar Öppnas i nytt fönster. och centralt. Detta är fantastikt roligt och viktigt för att våra barn ska få en fin handbollsgrund att stå på. Vill du ha tips och inspiration till övningar eller annat matnyttigt? Ta en titt under vår tips och inspirationssida Öppnas i nytt fönster..

Under hösten har HF Öst genomfört två parallella tränarutbildning 2 och i helgen genomfördes den andra och sista helgen på kurs två. Det har varit två fulla grupper med ett stort engagemang från dessa tränare och det varit full fart med praktik, diskussioner högt och lågt och bra föreläsningar av instruktörerna Helgi Magnusson, Aron Spejare och Daniel Berlin. Totalt är det nu över 50 nya TU2 tränare verksamma i vårt distrikt.

För det som kommit lite längre i sin tränarkarriär genomfördes en tränarutbildning 4 under hösten där Bodil Norrbom och Karin Nilsson var instruktörer. En tajt liten grupp med stort engagemang.

Förutom alla tränarutbildningar som ingår i SHF tränarutbildningar har vi i HF Öst även genomfört inspirationssymposium Öppnas i nytt fönster. tillsammans med SHF, denna höst med fokus på ungdomshandboll utifrån tre perspektiv: Handboll, psykologi och fysiologi. Dessa symposium samt barntränarsymposium kommer återkomma nästkommande säsonger.

Skadevårdskurser har vi även genomfört i distriktet, både centralt och i egen regi Öppnas i nytt fönster. ute i föreningar, där det blandats teori med praktiska moment. Deltagarna har fått lära sig hur en linda ska sitta eller hur en fot ska tejpas men även hur förebyggande av skador kan ske.

Är du sugen på att ta vidare steg i din tränarkarriär eller lära dig hantera skador? Håll utkik för snart släpps kurserna för våren här Öppnas i nytt fönster. på vår hemsida!

Intressant? Dela gärna!