Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Följ oss på Instagram - handbollost

Efter årsskiftet har två nya inslag presenterats på instagram "Veckans USM" och "Veckans tips".

Veckans USM

I början av veckan presenteras arrangörerna av helgens USM. Ideen med presentationen är att synliggöra kommande arrangörer för att spida vetskapen om vilka åldersklasser som spelar och i vilka hallar. På så sätt uppmärksammar vi våra föreningar och deras arrangemang inom distriktet och förhoppningsvis bidrar till att fler besöker våra hallar.

Veckans tips

I mitten av veckan är målsättningen att presentera "veckans tips". Vi väljer ut och lyfter fram X antal spännande seniormatcher som spelas i distriktet närmsta veckan. Tipsen är från de högsta serierna, Handbollsligan och SHE, och hela vägen ner till division 4. Det kan handla om derbyn, toppmatcher, mittenmatcher, bottenmatcher och även nerkittlande matcher med ett streck i närheten.

Smakprov från den här veckans tips

En förhoppning om ”bra drag i hallen” i veckans heta toppderby och två matcher med ett oroväckande streck i närheten.

Damallsvenskan
Nytt Östderby i Damallsvenskan och även om man i handboll spelar om 2 poäng, finns det matcher som kallas ”4 poängsmatcher”. Det skiljer en poäng mellan Skånela och AIK. Båda lagen ligger inför helgen på negativt kval. Matchen är viktig för att komma ifatt och gå om lagen ovanför och samtidigt hålla avstånd till de som jagar och undvika att åka direkt ut och ner till div 1. Det är tajt om placeringarna i undre halvan och alla poäng är av betydelse!

Dam 1 Norra
Ettan mot tvåan, och nuvarande serieledaren Huddinge har en tydlig vision om att nå SHE inom ett par säsongen. Kommer Nacka, som är Skurus samarbetsförening, sätta käppar i hjulen för Huddinges delmål och...

Herr 2 Öst forts

In och följ oss på instagram för att ta del av hela inlägget, och framtida!

 

Publicerad: 2023-01-18

Senast uppdaterad: 2023-02-20

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!