Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Omgång 2 i Handboll Öst

Lottningen är klar inför andra omgången i ATG Svenska cupen 2023-2024.

Under våren 2023 spelas omgång 1-3 i ATG Svenska cupen. De 22 högst rangordnade av de anmälda lagen är direktkvalificerade till gruppspelet som spelas i augusti 2023. Resterande lag deltar i tre omgångar mellan januari till mitten av maj.

Upplägg Handbollförbundet Öst
Tre omgångar genomförs med separata spelperioder mellan 9 jan - 14 maj 2023. Upplägget följer tävlingsreglementet för ATG Svenska cupen 2023-2024. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. De två högst rakande lagen som deltar under våren är direktkvalificerade till omgång 3 på både dam och herrsidan.

Omgång 1 och 2 spelas med rak utslagning i en avgörande match. Rangordning av lagen sker utifrån serienivå för lagen under den pågående säsongen. Lag från lägre division har fördel av hemmaplan. Om lagen kommer från samma division avgör lottning vilket lag som spelar hemma. Om vidarespel sker inom omgång 1 och 2 kommer det att vara låst i ett träd, vilket innebär att om ett lägre rangordnat lag slår ut ett högre så övertar det även det högre rangordnade lagets eventuella fördel i lottningen. Överflyttningen av lag från omgång 1 och 2 sker dock inte i ett låst träd. Lag som tar sig vidare från omgång 1 rangordnas utifrån de principer som anges i tävlingsreglementet.

Omgång 1.
Genomfört och klart.

Omgång 2 (enkelmöte)
Spelas 6 feb - 12 mars (om fler matcher finns inom samma omgång, är spelperioden uppdelad antingen i två eller tre)
Lägst rankat lag spelar hemma.

Omgång 3 (dubbelmöte, sammanlagt resultat över 2 matcher)
Spelas 1 maj - 14 maj.
Omgång 3 spelas i bäst av två enligt modifierad Europacupmodell (se § 2:9 i SHF:s tävlingshandbok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) Rangordning av lagen görs utifrån placering det avslutade seriespelet för säsongen. Lägst rankat lag börjar på hemmaplan i omgång 3.

Aktuella serier och resultat för ATG Svenska Cupens distriktskval hittar ni under Serier & resultat. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om ATG Svenska cupen Öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-01-31

Senast uppdaterad: 2023-02-20

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!