Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Tack till alla volontärer!

Stolt, glad och tacksam. Det är de ord som bäst beskriver vad jag känner när jag tänker tillbaka på de senaste veckornas arbete med mästerskapet i allmänhet och med er volontärer i synnerhet.

När jag tackade ja till det här uppdraget för över ett år sedan förstod jag nog inte riktigt vad jag gav mig in på. Jag visste att det skulle bli mycket arbete, men att det skulle vara så otroligt givande och roligt kunde jag inte riktigt föreställa mig. Att ha fått jobba så nära och intensivt med er volontärer under dessa dagar har varit värt varenda droppe av svett, någon enstaka tår och till och med en eller två doppar blod.

Oavsett vilken funktion du jobbat inom eller vilken roll du innehaft under mästerskapet så har just DU varit en av de viktiga kuggarna för att få hela det här maskineriet att gå runt. Ni volontärer har varit helt fantastiska att ha att göra med så jag vill på detta sätt tacka er alla var och en för den insats ni gjort för mästerskapet och för varandra. Vi har alla tillsammans sett till att göra ett mästerskap i världsklass och jag vill att ni också ska känna er stolta, glada och tacksamma.

Att varje dag ha fått se er in action, se alla nya möten och bekantskaper knytas har varit helt fantastiskt. Jag har sett hur ni stressat, letat efter mötesplatser och ibland också tappat bort er på den enorma arenan. Jag har sett er vara frustrerade över ändrade planer, dubbla budskap och missad information. Flera av er har fått känna på lång väntan och uppdrag som i stunden känts långtråkiga. Sådant är ju helt oundvikligt när det är så här många människor inblandade och många olika saker att ta hänsyn till.

Men, jag har också sett er skratta, tjattra och pusta ut med en känsla av att ”vi fixade det”. Ni har varit otroligt lösningsinriktade genom att vara på tå hela tiden, hjälpa och peppa mig och varandra, komma med förslag på lösningar och kavla upp ärmarna när det gäller. Ni har helt enkelt varit bäst!

Jag hoppas att få träffa er alla igen i något sammanhang och med största sannolikhet kommer det i så fall vara inom handbollen där jag lägger en stor del av min egen tid. Jag vet att flera av er är volontärer på olika evenemang inom olika sporter och idrotter, även om jag gissar att merparten av er kommer från handbollen. Men är du intresserad av att göra mer volontärarbete inom handbollen, om än i lite mindre skala och sammanhang, hör av dig så hjälper jag till att förmedla kontakt.

Inom Handbollförbundet Öst finns det två elitlag som alltid behöver fler händer och fötter till sina matcher och evenemang, Skuru IK (dam) och Hammarby Handboll (herr) till exempel. Det arrangeras också finaler i ungdoms-SM i Uppsala 5-7 maj 2023 där det behövs volontärer. Jag hoppas att vi ses där!

Tack för allt! ❤

Med vänlig hälsning
Catrine Loqvist
LOC Volontäransvarig

Publicerad: 2023-02-04

Senast uppdaterad: 2023-02-20

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!