Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Foto: Josefine Tolleman

Anläggningar i fokus

Fredagen den 3 februari fångade idrottsarenan politikernas, kommunernas och andra intressenters intresse kring hallar och hur vi kan öka den fysiska aktiviteten i vårt samhälle.

Idrottsarena är en mötesplats för idrottsrörelsen, näringslivet, politiker och tjänstemän. Det är viktiga tillfällen för samtal och utställningar då idrotten har en stor betydelse för samhällsbygget inom många områden. Idrottsarenans uppgift är att ge nya idéer, nya kontakter och leda till ett bättre samhälle. Det är en chans att bygga nätverk starkare och en möjlighet att dela med sig av idéer kring framtidens idrottsanläggning.

”Vi SKA skapa plats för idrotten”
- Maria-Elsa Salvo ordförande idrottsnämnden Stockholm stad.

Programpunkterna var många och föreläsarna levererade inspiration från sina sakfrågor. Sollentunas ordförande i Kultur och fritidsnämnden Tomas Nyman pratade om regional satsningar och fördelarna att kunna bygga större anläggningar för att samverka mellan kommuner.
Panelsamtalen flöt på fint med hjälp av RF-SISU Stockholms ordförande Claes Thunblad, som agerade moderator. Sammanfattningsvis ett lyckat arrangemang och samarbete av nio specialförbund och Wakip, där syftet är att lyfta anläggningsfrågan i Stockholmsregionen.

Från idrottens sida tryckte vi på att...

"Under 2023 vill vi vara med!"
- Anna Bisso Operativ chef Handbollförbundet Öst
Vi vill vara med i tidigt stadie så inte fler hallar byggs med fel mått, eller utan kring lokaler så som förråd och toaletter. Fråga oss det är vi som är experterna som ska nyttja hallen/arenan.

"Vi vill att idrotten ska vara lika viktig."
– Charlotta Bernevall Verksamhetschef Stockholm basket
Vi kan inte prioriteras bort i kommuner när man ska välja mellan skola, sjukvård utan barnen och ungdomarnas meningsfulla fritid och hälsa måste få vara lika viktig.
Hur gör vi plats och skapar möjlighet för alla som vill delta och hur bygger vi i kapp.

Program Idrottsarena 3 februari 2023 Pdf, 128.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Från Handbollförbundet Öst deltog Anna Bisso, Maria Casado, Mathias Törnblom, Fredrik Thunell Skuru IK, Jan Hammarling Åkersberga HK.

Publicerad: 2023-02-08

Senast uppdaterad: 2023-02-20

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!