Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Foto Matthew Tipple

Anmälan öppen till säsongen 2023-2024

Under måndagen öppnade anmälan i det nya tävlings- och domarsystemet Profixio.

Handbollförbundet Öst (HF Öst) bjuder in till Höstens Spel för U9 och U10, samt till seriespel för åldersklasserna U11-U19 och seniorer. Utöver seriespelet är anmälan också öppen till tävlingarna Pre Season för U16,U19 och seniorer samt Östbollen för U12 och U13. Andra tävlingar som HF Öst arrangerar har ett senare datum för anmälan så som Bäst i Öst för U16 och U19 och Handbollfestivalen för U8. Mer information om arrangemangen kommer i början av hösten.

Sista anmälningsdag och hur anmäler ni er?

Sista anmälningsdag för Höstens Spel, Seriespel, Pre Season och Östbollen är 1 maj, 2023.
Anmälan sker i det nya tävlings- och domarssyetmet Profixio. Tävlingsansvariga i föreningarna har fått inbjudan via mail med information om tävlingarna samt hur föreningen anmäler sina lag till säsongen 2023-2024.

Utvalda nyheter inför säsongen 2023-2024

Profixio – Svensk handboll byter tävlingssystem
Svenska Handbollförbundet har skrivit avtal med ett nytt tävlings- och domarsystem. Redan till säsongen 2023-0224 kommer ni att i ställt anmäla er via webbprogrammet Profixio. Efter flera år i TA (tävlingsadministrationsprogrammet), lämnar vi dom bakom oss och blickar framåt till Profixio där vi har möjlighet att samla fler delar av vår verksamhet som vi hoppas ska bidra till ett mer effektivt och smidigare arbete för både oss och er föreningar. Förutom anmäl att ni kommer att anmäla er till våra tävlingar i Profixio, lämnar vi också tidigare ”Serie och Resultat portalen”. Vi integrera också domarwebben, och i framtiden har vi också målsättningen att ni också kommer att kunna ansöka om dispenser, sanktioner och andra nödvändigheter direkt i Priofixio. Men vi börjar med en bit i taget och arbetar oss sedan tillsammans framåt. Välkomna till Profixio!

Motionsserien är tillbaka
Efter ett par års frånvaro välkomnar vi tillbaka reservlagsserien, eller som vi nu väljer att döpa den till, motionsserien. Syftet med motionsserien är att erbjuda reservlag en serie att spela i där representationsbestämmelserna är enklare, men också erbjuda lag som önskar spela handboll på lite enklare former. Läs mer om Motionsserien i avsnittet om Seniorer och Trim i inbjudan.

U15 serierna lever vidare i Öst
Tävlingskommittén (TK) i HF Öst beslutade inför säsongen 2021-2022 att under en två årsperiod prova att införa en U15 serie. Efter de två test säsongerna har tävlingskommittén beslutat att behålla U15 serien i distriktet. Det innebär att under säsongen 2023-2024 bjuder in seriespel även i en åldersklass för F15 och P15 (födda 2008).

Föreningen får anmäla två lag till Nivå 1
Tävlingskommittén har inför kommande säsong beslutat att öppna upp möjlighet att anmäla två lag till Nivå 1 (svår). Syftet är att erbjuda föreningarna och lagen möjlighet att spela på den nivå de anses vara på istället för att känna behov av att anmäla sig antingen till åldersklassen över eller Nivå 2 (medel). Däremot finns det vissa förhållningssätt när föreningen anmäler två lag till Nivå 1 i åldersklasserna U14-U19. Läs mer under respektive åldersklass.

Handbollförbundet Öst bjuder in till serieindelningsmöte
Tävlingskommittén bjuder in tränare/ledare i åldersklasserna U13-U19 till digitalträff för att presentera förslag på serieindelning och lottning. Tränare/ledare får möjlighet att komma med inspel och förslag utifrån de förutsättningar som finns för åldersklassen. Syftet med den digitala träffen är att ge tränare/ledare möjlighet att påverka serieupplägget för sin åldersklass. Beslutet kommer i slutändan tas av tävlingskommittén, men med inspel från deltagare i det digitala mötet.
Mer information, datum och tid kommer lite längre fram.

Läs inbjudan 2023-2024 i sin helhet. Pdf, 636.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-04-04

Senast uppdaterad: 2023-04-04

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!