Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Gå med i Stockholm Pride för inkludering och öppenhet

Under 2023 arrangeras prideparader runt om i landet. Representera handbollen och gå med du med!

Stockholm Pride

Följande text är hämtad från rf.se.
Pride Parade i Stockholm är Skandinaviens största manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter och Riksidrottsförbundet välkomnar alla handbollare att gå med den samlade idrottsrörelsen i paraden den 5 augusti.

Pride handlar om glädje, gemenskap och att manifestera en inkluderande och öppen idrottsrörelse. Tillsammans syns vi, sprider energi och sätter Prideparaden i rörelse.

Genom att visa upp våra olika idrotter, grenar, utrustning och förenings- och lagfärger visar vi att vi både är olika och att vi är starka tillsammans. Att vi står för den del av vår värdegrund som handlar om att alla är välkomna och har rätt att delta – oavsett vem vi älskar eller vilka vi är och identifierar oss som.

Dessutom, att gå med i paraden tillsammans med många andra och mötas av alla åskådare längs med Stockholms gator är en boost med glädje och energi. Extra publikfriande och peppande är att ta på och med idrottsutrustning, visa upp sin idrott och att vara aktiv i paraden. Lagtröjor, utrustning, klubbflaggor med mera är välkommet.

Kom själv eller 10, 40, 100; medarbetare, förtroendevalda, aktiva och alla andra medlemmar i idrottsrörelsen. Alla samlas runt 12 den 5 augusti, någonstans längs med Norr Mälarstrand.

Säg ja och gå med i årets parad!

Du som vill delta är välkommen att ansluta till Riksidrottsförbundets och hela idrottsrörelsens del av paraden direkt på plats lördag den 5 augusti, med samling runt 12 på Norr Mälarstrand. När RF fått veta vilket nummer de tilldelats skriver de ut information i sitt Facebook-evenemang och på rf.se.

Officiell starttid för Stockholms Prideparad är 13.00.

Du rekommenderas att ta med vatten och något att äta då det tar rätt många timmar innan ankomst till Östermalms IP. Det brukar vara runt 16.30–17.00.

Mer information finns på rf.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer info om Stockholms Prideparad
Här finns mer information om Stockholms Prideparad och Pride. Här finns också en karta över paradvägen, start och mål www.stockholmpride.org. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-04-26

Senast uppdaterad: 2023-04-26

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!