Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Foto: Viktor Källberg

Årets Fair play - Täby Centrum HK

Handbollförbundet Öst är så stolta, och sprider gärna goda exempel. Grattis Täby Handboll och Täby Centrum HK som tilldelats Sundströms Fair play pris!

Sundströms Fair play-pris är en tävling som pågått under hela USM-säsongen. Ett pris man samlat ihop till under alla fyra stegen i samtliga sex klasser och tävlingens 2.790 spelade matcher.

I IFU Arena denna helg har vi många av framtidens nästa stora handbollsspelare på plats. Spelare med långa karriärer framför sig som kommer att präglas av tufft och hårt spel men också många ärliga, kul, schysta upplevelser och smart och sportsligt spel. I enlighet med Svensk handbolls värdegrund ska svensk handboll präglas av prestationslust, sportslighet, spänning, glädje, gemenskap och trovärdighet. Handboll är en hård sport, men en sportslig sådan. På match smäller vi på varandra och efter match skakar vi hand.

Just därför vill Svensk Handboll uppmärksamma Sundströms Fair Play pris. Under hela USM-årets samtliga matcher, sedan första avkast i september, har samtliga 550 lag bedöms och fått poäng av domarna utifrån tre kriterier:

* Spelarna (på planen)

* Bänken (inkl. ledarna)

* Publiken

Domarna har haft en poängskala 1-5 och detta har sammanställts centralt av SHF.

Sundströms Safety är därför oerhört stolta att få tilldela 2023 års Fair Play-pris till: Täby Centrum HK:s P18 lag

Prisutdelare var Fredrik Rapp, ordförande, Svenska Handbollförbundet.

Genom att ha samlat flest ihop flest Fair Play-poäng under säsongen belönas laget med att få återkomma till ÌFU Arena och Sveriges landskamp mot Färöarna den 12 oktober.

Publicerad: 2023-05-09

Senast uppdaterad: 2023-05-14

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!