Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Sveriges första Hand the Ball Games

Torsdag den 14 september arrangeras Sveriges första Hand the Ball Games på Spånga IP.

Snart är det Handboll NU!
Mellan den 15 och 24 september visar vi tillsammans upp vår sport i stort som smått över hela landet. Redan den 14 september kommer Handboll NU tjuvstarta på Spånga IP när Sveriges första Hand the Ball Games arrangers.

Runt 400 fjärdeklassare från sju skolor i Järvaområdet kommer att få testa på parkour, dans, skate och Hand the Ball, tack vare ett samarbete mellan Svenska Handbollförbundet, Handbollförbundet Öst, Street Mentality Parkour, Skate Nation, Kista SC Handboll och Lidiana Barros.

De flesta av de närvarande skolorna har provat på Hand the Ball tidigare i skolan och vi hoppas att med ett sådant här arrangemang locka fler till rörelse och givetvis till handbollen. Kista SC Handboll finns redan på flera platser i Järva och kommer under hösten starta upp handboll även i Tensta och Hjulsta.

Hur deltar du, din förening eller ditt lag under Handboll NU?
Arrangerar ni handbollens dag den 16 september, öppna träningar, prova-på-verksamhet eller något helt annat? Gå in på Handboll NU Öppnas i nytt fönster. för inspiration, tips och ideér på vad din förening kan göra - och dela med dig till oss om vad din förening ska göra. Tagga @handbollnu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och @handbollost Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i era sociala medier så hjälper vi er att sprida era aktiviteter!

Publicerad: 2023-09-05

Senast uppdaterad: 2023-09-06

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!