Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Snart dags för Sverigecupen 2023

Sverigecupen spelas i Nyköping 10-12 november och är en distriktslagsturnering för 15-åringar och en av svensk handbolls största manifestationer. Det är en handbollsfest över tre dagar och ett minne för livet för alla inblandade.

Svenska Handbollförbundet (SHF), IFK Nyköping och Nyköpings Arenor hälsar spelare, ledare, domare, funktionärer, publik och media välkomna till Nyköping 10–12 november. Sverigecupen är en distriktslagsturnering för 15-åringar, vilket i år innebär att spelare födda 2008 deltar. Sverigecupen, som har spelats i Nyköping sedan 2014, är en av svensk handbolls största manifestationer. Det är en handbollsfest över tre dagar och ett minne för livet för alla inblandade.

Sverigecupen är ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning. Det är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare, ledare som domare. I Sverigecupen deltar distriktslag (flickor och pojkar 15 år) från hela Sverige. Turneringen spelas årligen och under 2023 spelas närmare 100 matcher. Årskullens förbundskaptener finns på plats för att följa upp spelarna inför den fortsatta spelarutbildningen.

SHF:s domarkommitté ansvarar för domartillsättningen i turneringen. Turneringen döms av unga, lovande distriktsdomare. SHF har mentorer på plats för att hjälpa domarna att ta nästa steg i sina domarkarriärer.

Mer information om Sverigecupen hittar du på arrangemangets hemsida.

Fram till Sverigecupen startar kommer SHF att presentera de deltagande lagen och de nominerade domarna i deras olika kanaler.

Senaste nytt, spelprogram och annan viktig information inför och under Sverigecupen hittar du i appen SWE Handboll, så ett tips är att ladda ner den.

Kan du inte vara på plats för att följa ditt favoritlag, så sänds alla matcher på Handboll Play. De har just nu ett Early Bird-erbjudande för just Sverigecupen. Till Handboll Play. Länk till annan webbplats.

Vill du köpa profilkläder för Sverigecupen är ett tips att göra det via SHFs webshop innan spelhelgen, så slipper du köa på plats i Rosvalla Arenor. Till webshopen. Länk till annan webbplats. Det går även att köpa profilkläder på plats.

Vi ses i Nyköping!

Publicerad: 2023-10-17

Senast uppdaterad: 2023-10-17

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!