Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Foto: Michael Göthe

Anmälan öppen till tävlingen Bäst i Öst

Handbollförbundet Öst erbjuder alla lag i klasserna U19 och U16 chansen att delta i tävlingen Bäst i Öst, vars syfte är att vara ett alternativ, ett komplement och en möjlighet att tävla utanför seriespelet, USM och cuper.

Bäst i Öst är en tävling för spelare U19 (födda 2004,2005,2006) och U16 (2007) som löper parallellt med det ordinarie seriespelet. Tävlingen spelas först under två helger, en i december och en i februari, för att sedan avslutas med en finalhelg i april. Målsättningen är att skapa en eller flera grupper (beroende på antal anmälda lag) där toppen i respektive grupp tar sig vidare till finalhelgen. Målsättningen är att erbjuda anmäld lag mellan 2-4 matcher under respektive helg, där spel kan förekomma både lördag och söndag. Efter de två genomförda helgerna är målsättningen att ha fyra lag i vardera åldersklass som tar sig vidare till finalhelgen i april. Tävlingskommitten förbehåller sig rätten att även lägga till kvartsfinaler om antalet anmälda lag i en åldersklass möjliggör för det upplägget. Under finalhelgen kommer det att spelas semifinaler, match om tredjepris samt finaler.

Under samtliga helger av Bäst i Öst planerar Handbollförbundet Öst att genomföra domarprojekt för b.la. steg 4 domare.

Spelhelger för Bäst i Öst 2023-2024

  • Helg 1, 16-17 dec
  • Helg 2, 10-11 feb.
  • Finalhelg, 20-21 april.

Anmälan till Bäst i Öst är separat och är inte en del av serieanmälan. På så sätt öppnar vi upp möjligheten för föreningar och lag att komplettera sin verksamhet genom att delta i Bäst i Öst.

Exempel 1. En förening har blandade åldrar där alla spelare är äldre än 17 år. Vilket gör att samtliga kan delta i seniorserien. Men föreningen har ändå så pass många spelare som är U19 att man skulle kunna få ihop ett U19 lag vid något/ett par tillfälle under säsongen så att dom får möta jämnåriga.

Förslag på lösning: Anmäl laget till seniorserien och anmäl er sedan till Bäst i Öst (i dagsläget finns det få cuper för U19 och U18).

Exempel 2. En förening har mellan 20-25 spelare som är U16. Föreningen vill enbart anmäla ett lag till USM för att man är på gränsen att få ihop två lag samt att det alltid kan uppstå sjukdomar och skador.

Förslag på lösning: Anmäl ett lag till USM och sedan ett lag i Bäst i Öst. På så sätt kan alla spelare få delta på något extra happening under året förutom seriespel och eventuell cup.

Tävlingsinfo i sin korthet

  • Åldersklass: U19 och U16
  • Preliminär matchtid är 2x25 min (kan justeras beroende på antal anmälda lag).
  • Speldatum: 16-17 dec, 10-11 feb och Finalhelg 20-21 april.
  • Arrangörer: Grupperna kommer att fördelas ut på deltagande lag under helgerna i dec och feb. Finalarrangemanget i april utses av Handbollförbundet Öst.
  • Anmälningsavgift: Kostnadsfritt säsongen 2023-2024 för lag anmälda i åldersklassensseriespel. För tillkommande lag är anmälningsavgiften 500 kr.

Läs mer om Bäst i Öst och tävlingsbestämmelserna i sin helhet under sidan - Bäst i Öst. Öppnas i nytt fönster.

Sista anmälningsdag: 8 november, kl 23.59
Anmälan sker i Profixio med hjälp av föreingens tävlingsansvarig/kansli. Är ni intresserade av att delta, ta därför kontakt med din förening.

Publicerad: 2023-10-23

Senast uppdaterad: 2023-10-23

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!