Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Över 400 elever på Täby HBKs klasshandboll

För första gången genomförde Täby HBK klasshandboll i Tibblehallen med över 400 elever i årskurs 2 och 3 från fem skolor.

Under två dagar i september gästade över 400 elever Täby HBKs klasshandboll. Det spelades matcher, arrangerades flera olika prova på aktiviteter, lekar och värderingsövningar från t.ex. RF-SISU (hur vi är en bra kompis).

Förutom ledare från Täby HBK hjälpte elever från Tibble Gymnasiums linje Idrott, hälsa och ledarskap (IHL) till med att coacha, döma och guida eleverna under dagen.

Jörgen Bernhoff som var projektledare för klasshandbollen i Täby HBK betonade att de elever som inte var redo till en början att spela handbollsmatcher hade möjlighet att genomföra de andra aktiviteterna under dagen först. Om de senare under dagen kände sig varma i kläderna för att delta i matchspel, fanns den möjligheten. Allt för att anpassa dagen utifrån varje individ.

Jörgen säger att det redan efter första dagen kom in flera anmälningar till föreningens handbollsskola och det är flera som har visat intresse för att komma och prova på handboll i Täby HBKs ordinare träningar.

En sån här dag är rolig och givande inte bara för deltagarna utan även för oss från IHL att få möjlighet att praktisera ledarskapet. Jag har fått med mig många positiva intryck och lärdomar från de här två dagarna.
- Malin, elev från IHL

Det här är ett väldigt bra tillfälle för föreingen att visa upp sig samtidigt som barnen får prova på handboll och andra aktiviteter under en dag. Det är även ett bra tillfälle för ledare i föreningen och eleverna från IHL att praktisera sitt ledarskap.
- Vincent, ledare i Täby HBK och spelare i A-laget.

Alla var överens om att det här måste vi genomföra även nästa år. Nu hoppas vi på att det strömmar in barn som vill prova på att spela mer handboll och att de ledare som var närvarande även fick mer enegi i sitt ledarskap.

Bra jobbat Täby HBK och alla som var med och organiserade de här två dagarna för ett bra arrangemang och att Handbollförbundet Öst fick möjligheten att vara på besök i Tibblehallen.

Publicerad: 2023-10-24

Senast uppdaterad: 2023-10-24

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!