Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Nominerade domarpar till Sverigecupen

Fyra lovande domarpar från Handbollförbundet Öst får möjlighet att åka till Nyköping 10-12 november.

Den 10-12 november är det dags för årets upplaga av Sverigecupen! På plats kommer det finnas fyra lag från Handbollförbundet Öst, (två flicklag och två pojklag), men också fyra domarpar.

Sverigecupen är inte bara ett tillfälle för spelarutveckling, utan även för domarutveckling. Syftet med domarverksamheten under Sverigecupen är att följa upp de unga domare som är på plats. De får kontinuerlig feedback hela helgen av Svenska Handbollförbundets domarmentorer både som domarpar och i storgrupp som kommer att bidra till deras personliga och professionella utveckling. Alla domare ska få chansen att prestera och visa upp sig för ungdomsansvariga och domardelegaterna. Steget vidare från Sverigecupen för domarna är att bli nominerade till USM:s finalspel samt att ta plats i den nationella utvecklingsgruppen (NUG) eller att bli nominerad som steg 6-domare kommande säsong.

Handbollförbundet Öst har fått lämna förslag på domarpar från vårt distrikt som därefter har blivit nominerade av Svenska Handbollförbundet.

Nominerade domarpar från Handbollförbundet Öst:
Mia Dzubur och Leonie Siesage
Tova Asplund och Ellen Slagfeldt
Jakob Hildingsson och William Sackey
Wilma Bergsmark och Ebba Jonsell Zetterquist

Så här säger Wilma Bergsmark om sin nominering. "Det känns såklart superkul och ärofyllt att få döma Sverigecupen. Det kommer inte bara bli väldigt rolig handboll utan det är också en bra chans för oss att få utvecklas och visa upp oss precis som spelarna får.”

Handbollförbundet Öst är mycket stolta över våra domare och vi vill gratulera dem till deras nominering. Vi önskar dem lycka till med sina uppdrag och vi hoppas att de får en givande och rolig upplevelse under Sverigecupen.

Publicerad: 2023-10-25

Senast uppdaterad: 2023-10-25

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!