Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Unga ledare tar steget mot framtidens handboll

Projektet "Framtida Ledare" - ett initiativ för att säkerställa en stark framtid för idrotten.

I den ständigt återkommande debatten om hur vi kan få barn och ungdomar att stanna inom idrotten är det avgörande att hitta och stötta kompetenta ledare som kan guida och motivera de yngre generationerna. Förra säsongen inledde Handbollförbundet Öst projektet "Framtida Ledare", som har som mål att stötta ledare i vårt distrikt i åldern 15-25 år och skapa en stödjande miljö där de får utrymme att utvecklas i sin roll.

Det övergripande målet är att öka ledarnas kompetens och förse dem med de rätta verktygen och utbildning så att de i sin tur kan förbättra verksamheten för de barn och ungdomar de arbetar med inom sina föreningar. Detta med förhoppning om att fler ungdomar håller sig kvar inom idrotten högre upp i åldrarna.

Detta initiativ från Handbollförbundet Öst är ett steg mot att säkerställa en stark framtid för idrotten. Genom att satsa på utbildning och stöttning för unga ledare ser vi det som en viktig nyckel för att forma framtidens idrott. Därför är vi glada över att omgång två med ett nytt gäng ledare nu är i rullning.

Till skillnad från föregående år har det gjorts en del förändringar i form av mer fokus på utbildningsdelen, mindre grupper där varje individ får större synlighet samt ett utvecklat mentorsstöd.

Publicerad: 2023-10-26

Senast uppdaterad: 2023-10-25

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!