Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Anmälan öppen till Vårens Spel 2024

Välkomna till Vårens Spel för U10 och U9, födda 2013 och 2014.

Nu har tiden kommit att börja se över hur ni vill anmäla er till Vårens Spel. Anledningen till att anmälan är uppdelad i höst och vår, är för att ge er föreningar möjlighet att ändra i er anmälan för de här åldersklasserna under säsongen. Förhoppningsvis har ni fått fler taggade barn som vill vara med i verksamheten och behöver därför anmäla fler lag från höstens spel till vårens spel. Eller så ser ni möjlighet att spela i både 6 mot 6 och 5 mot 5 för att hitta en bra nivå för spelarna där de är i sin utveckling.

Precis som under hösten spelar åldersklasserna U10 och U9 i sammandrag, vilket innebär att flera lag träffas i en hall och spelar flera matcher vid ett och samma tillfälle.

6 mot 6 eller 5 mot 5…

Flickor och pojkar 10 kan välja mellan att spela 6 mot 6 och/eller 5 mot 5 (6 utespelare plus målvakt, eller 5 utespelare plus målvakt). De båda spelformerna använder sig av påhängsribba. Skillnaden i spelformerna förutom olika antal spelare på planen, är att spelformen 5 mot 5 utövas i de såkallade "icke fullstora hallarna" eller på kortplan. 6 mot 6 spelas i den utsträckning som är möjlig på storplan (40x20).

Miniplan…

Åldersklassen U9, spelar minihandboll, vilket är på tvären med fyra utespelare och en målvakt. I minihandboll används minimål.

Anmälningsavgift: 500 kr per lag.

Genomförs antingen lördag eller söndag under ca 2,5-3 timmar vid fyra tillfällen/omgångar.
Spelhelgerna för respektive åldersklass och spelform finner ni under sidan för Vårens Spel. Öppnas i nytt fönster.

Anmälda lag ska vara redo att vara arrangörer (vilket innebär att bland annat tillsätta och ersätta DU1/DU2 domare (tidigare benämning - föreningsdomare). Preliminära bokningar är gjorda för samtliga fyra omgångar, men kan komma att uppdateras.

Sista anmälningsdag: 19 november, kl 23.59

Anmälan sker via tävlingsansvarig/kanslit i föreningen som fått informtion om anmälan via mail.

Intressant? Dela gärna!