Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Välkomna till Vårens Spel

Nu är arrangörer, gruppindelningar och spelprogram klara för Vårens Spel

Under hösten har U9 och U10 deltagit i det som benämns som Höstens Spel, nu laddar vi om med nya grupper, arrangörer och spelprogram inför våren och Vårens Spel.

Vårens Spel

Spelprogrammet för Vårens Spel är tillgänlig i Profixio. De totalt 242 anmälda lagen deltar i fyra omgångar från mitten av januari till slutet av mars utsprida över distriktet i totalt 148 grupper.

Spelformer
U10
Handbollförbundet Öst erbjuder flickor och pojkar 10 att välja mellan att spela 6 mot 6 och/eller 5 mot 5 (6 utespelare plus målvakt, eller 5 utespelare plus målvakt). De båda spelformerna använder sig av påhängsribba. Skillnaden i spelformerna förutom olika antal spelare på planen, är att spelformen 5 mot 5 utövas i de såkallade "icke fullstora hallarna" eller på kortplan. 6 mot 6 spelas i den utsträckning som är möjlig på storplan (40x20).
Speltid: 1x20 minuter (med en timeout efter tio minuter).

U9
Spelar minihandboll. Minihandboll, vilket är på tvären på en liten bana (20x12 meter) med minimål. Lagen spelar med fyra utespelare och en målvakt. Säsongen 2020-2021 infördes nya spelregler för minihandboll, Särskilda spelregler för minihandboll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som finns att läsa på Svenska Handbollförbundets hemsida.
Speltid: 1x20 minuter (med en timeout efter tio minuter).

Läs mer om Vårens Spel Öppnas i nytt fönster.

Intressant? Dela gärna!