Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

En julhälsning från kontoret och ordförande

Klapparna väntar under julgranen, året drar sig mot sitt slut och vi på Handbollförbundet Öst vill passa på att tacka för året och önska er alla en god jul och ett gott nytt år. Vi bad vår ordförande, Mathias Törnblom, sammafatta året som varit och ge oss en liten blick framåt.

Kära handbollsvänner, när vi närmar oss slutet av ännu ett spännande år vill jag, Mathias Törnblom, ordförande för Handbollförbundet Öst tillsammans med kommittéer och styrelse skicka er mina varmaste julhälsningar.

Detta år har varit fyllt, likt många andra år, med framsteg och utmaningar. Vi har introducerat Profixio, ett nytt system som ersätter flera gamla och ger oss en mer effektiv hantering. Trots några initiala svårigheter, ser vi hur systemet sakta utvecklas positivt. Era förslag och feedback är viktiga för oss, och vi arbetar kontinuerligt med att förbättra systemet. Tack för ert tålamod och era värdefulla inspel.

Vi har också hanterat ett onödigt stort antal disciplinärenden. Även om dessa utgör en liten del av alla våra matcher, är det viktigt att vi alla arbetar tillsammans för att upprätthålla en positiv och respektfull atmosfär inom vår sport. Vi välkomnar alla som delar och stödjer handbollens värdegrund.

RF-SISU:s statistik visar en ökning i antalet aktiviteter, med vissa föreningar som växer mer än andra. Denna trend är något vi kommer att diskutera närmare vid ordförandeträffen i början av 2024. Det är fantastiskt att se att målet att fördubbla vår storlek till 2030, som styrelsen beslutat tidigare, tas på allvar och att alla ni bidrar till detta arbete.

Vi gratulerar våra damer för deras insatser i VM, och även om vi inte nådde medalj, är deras strävan och uthållighet inspirerande. Vi ser fram emot herrarnas Europamästerskap i Tyskland, och strävar efter att kunna välkomna liknande evenemang till vårt distrikt i framtiden.

Det är glädjande att kommunerna nu aktivt bjuder in oss för att diskutera utvecklingen av idrottsanläggningar och evenemangsarenor. Det är ett resultat av det anläggningsarbete som vi tillsammans med andra idrotter aktivt arbetar med. Det vore kul med fler kortplaner, ryktet säger att några till är på gång för utom den första i Gustavsberg i vårt distrikt.

En spännande händelse framåt i vår kalender är USM i Uppsala som äger rum 26-28 april 2024 i den fantastiska IFU Arena. Oavsett om du är volontär, spelare, domare, funktionär eller bara besökare, är du varmt välkommen att delta och uppleva denna underbara händelse.

Så här i juletider vill jag uttrycka min tacksamhet för ert engagemang, er passion och ert stöd. Låt oss tillsammans göra 2024 till ännu ett framgångsrikt år för handbollen i vårt distrikt.

Önskar er alla en fridfull jul och ett gott nytt år. Tack för ett fantastiskt 2023, och låt oss tillsammans se fram emot ett spännande och givande 2024!

Intressant? Dela gärna!