Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Träna med Svenska Handbollfans

Fram till sommaren erbjuder Svenska Handbollfans lustfyllda och kravlösa träningspass i form av Handboll Fitness på Södermalm i Stockholm.

Stora delar av Svenska Handbollfans har de senaste veckorna suttit på läktaren under EM i Tyskland, men om en vecka kan både ni och vi på Handbollförbundet Öst göra dom sällskap i Forsgrensa vid Medborgarplatsen för ett Handboll Fitness pass.

Träningspassen är anpassade för alla åldrar och kön, där vi alla tränar tillsammans. Passen innehåller pulshöjande och enklare styrekeövningar med bollen. Avslutningsvis spelar vi gå-handboll. Omklädningssrum och dusch finns i hallen.

Träningsdatum i Stockholm 2024

  • Fre 2 feb kl 14.00 - 15.00, Forsgrenska, Medborgarplatsen 6, Stockholm.
  • On 6 mar kl 15.00 - 16.00, Forsgrenska, Medborgarplatsen 6, Stockholm.
  • On 17 apr kl 15.00 -16.00, Forsgrenska, Medborgarplatsen 6, Stockholm.
  • Sö 21 apr kl 15.00 - 16.00, Kanalhallen, Skansbrogatan 5 B, Stockholm.
  • On 15 maj kl 15.00 - 16.00 Forsgrenska, Medborgarplatsen 6, Stockholm.

Tränare är Ann-Britt "Ampan" Furugård och Catarina "Cattis" Bergström.

En föranmälan krävs senast fyra (4) dagar innan träningsdatumet. Läs mer och anmäl dig via svenskahandbollfans.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad är Handboll Fitness

Vision
Motionshandboll ska vara en självklar del i en handbollsförening. Det ska vara enkelt för föreningen att erbjuda en träningsmiljö för den som vill träna med handbollen i centrum utan att förbinda sig till något matchspel. För deltagaren ska det vara välkomnande att komma till ett gruppträningspass där gemenskap, lira boll och svettas är i fokus.

Syfte
Syftet med Handboll Fitness är att erbjuda en träningsmiljö som på ett enkelt, flexibelt och lustfyllt sätt breddar målgruppen och stärker upp föreningens motionsidrottsverksamhet och erbjuder handboll för alla.

Fokus
Handboll Fitness fokuserar på gemenskap och ett lekfullt idrottsutövande oavsett tidigare erfarenhet och ambitionsnivå. Träningspasset är enkelt och flexibelt att sätta ihop och kombinerar bollspel med inslag som förbättrar både styrka och kondition. De termer som används är Puls, Power och Play. Handboll Fitness erbjuder många hälsofördelar i ett och samma träningspass och kräver inga förkunskaper.

I grund och botten handlar passet om ett enkelt genomförande då det krävs få resurser, ingen formell ledare för att genomföra passet och ett allsidigt träningspass som utgår från pulshöjande- och styrkeövningar samt minihandbolsspel. Minihandbollsspelets grundregler handlar om flygande målvakt, inga avkast på mittplan och de tuffa tacklingar är bortplockade. Detta skapar en högre rörelseaktivitet och trösklarna sänks för den som vill testa på handboll eller komma tillbaka till föreningsgemenskapen.

Handboll för alla hela livet
60+, tonåringar, ledare, föräldrar, sponsorer, mixade grupper eller familjeträning är bara några exempel på träningsgrupper som kan hållas.
Genom att bredda föreningens erbjudande till fler individer och fler grupper ökar också möjligheten att skapa en god ledarförsörjning.

Är ni som förening intresserad av att starta Handboll Fitness?
Kontakta Anders "Älgen" Mattsson på utveckling@handbollost.se

Publicerad: 2024-01-26

Senast uppdaterad: 2024-01-26

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!