Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Vi har besökt verksamheten

Under helgen den 10-11 februari genomförde Handbollförbundet Öst vår första #schysstmatch-helg

Det kan vara så att antingen i lördags eller söndags tittade en och annan representant från Handbollförbundet Öst in i er hall. Kontoret, styrelsen och kommitté representanter spred ut sig under helgen och redan i entréerna möttes vi av roll-upen "spelarna spelar, ledarna coachar, domarna dömer och publiken hejar".

Syftet med #schysstmatch-helgen var främst att komma ut i verksamheten, visa upp oss och samtala med arrangörer, tränare, ledare, målsmän, domare, instruktörer och ja alla möjliga som vi kunde hitta i hallarna. Förutom det passade vi på att utvärdera matchmiljön och hur #schysstmatch implementerats i verksamheten. Över 90 % av de hallar som vi besökte hade minst en synlig matchvärd, i en del hallar även två. Vi pratade med matchvärdarna och majoriteten hade koll på sitt uppdrag och sin roll. Schysstmatch- möte genomfördes i samtliga matcher i åldersklasserna U12-U19. Detta trots att ett par matchvärdar bar den gula västen för första gången och var lite nervösa. Allt löste sig. Antingen med hjälp av en annan matchvärd, föreningsrepresentant eller med lite stöttning av oss.

"Engagerade och ansvarstagande matchvärdar".
"Matchvärden agerade superbra mot ledare efter matchen".
"Var lite osäker, men ville veta mer. Vi pratade om rollen och hon skulle gå in på vår hemsida och skriva ut materialet och lägga det bland materialet för sekretariatet".
- Handbollförbundet Öst representanter

Även om det förekom ett och annat snedsteg här och där som vi antingen redan fångat upp eller kommer göra inom kort, upplever vi från Handbollförbundet Öst att handbollsfamiljen är fantastisk på många sätt och vis. Fortsätt engagera er, ta lärdom av varandra och hjälps åt. Då kommer snedstegen snart vara ett minne blott.

"Vi är imponerade över engagemanget och den härliga stämning vi möttes av."
- Anna Bisso, operativ chef Handbollförbundet Öst

Saknar din förening eller behöver ni påfyllning av matchvärdsvästar eller roll-up, kontakta kontoret på Handbollförbundet Öst Länk till annan webbplats. så hjälper vi er.

Publicerad: 2024-02-13

Senast uppdaterad: 2024-02-14

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!