Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Stort intresse för tränarutbildning och akut skadevårdsutbildning

Förra veckan genomförde Handbollförbundet Öst en tränarutbildning 3 och en utbildning i akut skadevårdshantering med många engagerade ledare från distriktet.

Förra veckan anordnade Handbollförbundet Öst två utbildningar riktade till ledare och tränare från föreningar runt om i distriktet. Utbildningsveckan startade på onsdagen med en utbildning i akut skadevårdshantering på plats på HF Östs kontor i Idrottens Hus. Under denna utbildning fick deltagarna gå igenom teori kopplat till akuta och sub-akuta skador som är vanliga inom handbollen och hur ledare/tränare ska hantera dessa utifrån sin egen förmåga, för att underlätta för sina spelare och ge dem så kort återhämtningstid som möjligt. Efter ungefär halva utbildningen fick deltagarna ta fram tejprullen och dauerbindan för då var det dags att praktisera hur en tejpar och lindar.
En härlig kväll med många engagerade och intresserade deltagare!

Veckan avslutades sedan med en tränarutbildning 3 i Vikingahallen, Märsta. Lördagen startade klockan 09.00 med teori om träningslära som sedan mynnade ut i två timmars praktiskt utövande. Här fick deltagarna gruppvis visa upp sina färdigheter inom ett av de fem områden som teorin gått igenom och praktisera detta. Eftermiddagen avslutades med ledarskap som sedan tog vid under söndagsförmiddagen. Under söndagseftermiddagen var det ett gäng trötta men glada deltagare som fick avsluta helgen med handboll som hade fokus på spelförståelse samt de hemuppgifter som deltagarna får med sig till helg 2.

Vi från handbollförbundet Öst vill tacka alla deltagare som varit med och förgyllt dessa dagar, men också till våra fantastiska instruktörer som gör detta möjligt!

Fler utbildningar på gång

Är du tränare och har genomfört tränarutbildning 1 så kan vi informera om att det finns en tränarutbildning 2 med start 2-3 mars som är öppen för anmälan. Länk till anmälan här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. OBS! Anmälan stänger 21 februari!

Vi har även en tränarutbildning 5 med start 13-14 april öppen för anmälan för de som genomfört tränarutbildning 4. Länk till anmälan här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Skulle du vilja ha mer kunskap om de vanligaste akuta skadorna och hur du bäst tar hand om dessa? Då kan vi rekommendera att anmäla dig till vår kommande akut skadevårdsutbildning med start 17 april. Länk till anmälan här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2024-02-15

Senast uppdaterad: 2024-02-15

Författare: Jesper Fernis

Intressant? Dela gärna!