Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Foto: Vassunda IF

Fler anmälda till U19 serierna än tidigare säsong

"Ser fram emot många roliga matcher med både jämna och utmanande motståndare"
- Vassunda IF, först ut att anmäla sig till Flickor och Pojkar 19.

Utformningen och upplägget av U19 seriena i Handbollförbundet Öst har under många år (även på Stockholm Handbollförbunds tid) varit en återkommande punk i såväl Tävlingskommittèn och under anordnade tävlingsmöten. Senast i februari lyftes frågan på tävlingsmötet för barn och ungdomar samt tävlingsmötet för seniorer. Under de båda kvällarna var de deltagande föreningar överens om vikten av att erbjuda U19 serier i distriktet.

Tävlingskommittén har inför säsongen 2024-2025 arbetat fram en terminsplan där målsättningen är att erbjuda U19 serierna 18 omgångar, vilket också informerades om i inbjudan. Beroende på antal anmälda lag och vilka nivåer som föreningarna anmält sig till finns också en önskan att uppfylla föreningarnas önskemål om att spela dubbelmöten mot alla lag i serierien. Huruvida det önskemålet går att uppfylla och vilket pussel som nu väntar för att nå dit kommer att klarna under det kommande veckorna. Men det hänger också på att alla anmälda lag blir kvar i serien och att vi får en säsong med få urdragnigar för att kunna tillgodose både målsättningen med 18 omgångar och dubbelmöten.

Den 1 maj stängde anmälan till bla seriespelet säsongen 2024-2025, och vi kan se en ökning av antal anmälda lag till U19 serierna,en liten sådan, men det är en ökning. Vassunda IF var först ut bland föreningarna i Handbollförbundet Öst att anmäla sig till seriespel i både Flickor och Pojkar 19;

Varför har ni anmält lag till F19 och P19?

Vi har anmält oss till F19 och P19 för att ge våra juniorer som delvis också spelar i seniorhandbollen en bra möjlighet till fortsatt utveckling genom att spela mot jämnåriga. Vi ser att det ger en bra möjlighet för de yngre seniorerna att växa och utvecklas i U19 då spelet är lite annorlunda i seniorserierna. Vi tycker också det är viktigt att ha juniorspelare som kan få spela i U19 något år innan de ska spela i seniorserien samtidigt som de tränar ihop med våra seniorer.

Vad ser ni mest fram emot med ert deltagande?

Att våra juniorer får många roliga matcher med både jämna och utmanade motståndare där de kan känna att de utvecklas och utmanas.

- Tävlingsansvarig, Vassunda IF

Har din förening missat att anmäla er till U19 serien till kommande säsong? Vänligen kontakta tävlingsansvarig i din förening för att snabbt göra en efteranmälan.

Publicerad: 2024-05-05

Senast uppdaterad: 2024-05-05

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!