Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Hand the Ball utbildning den 5 juni i Nacka

Hur skapar vi kreativ aktivitet hos barnen? Hur utmanar och utvecklar vi motoriska färdigheter utan att lägga fokus på prestation och resultat? Hur kan vi få alla barn att delta, även dom som i vanliga fall inte vågar?

Målet med Hand the Ball-aktiviteter är att verka hälsofrämjande och konfliktförebyggande samt att ge barnen en god upplevelse som vidare stärker självförtroendet och sociala kompetenser. Syftet är att uppmuntra barn och ungdomar till fysisk aktivitet och lagsport, för att förebygga ohälsa.

Hur skapar vi kreativ aktivitet hos barnen? Hur utmanar och utvecklar vi motoriska färdigheter utan att lägga fokus på prestation och resultat? Hur kan vi få alla barn att delta, även dom som i vanliga fall inte vågar?, är exempel på frågor som vi anser är viktiga. Genom vårt inkluderingspedagogiska tillvägagångssätt med leken och glädjen i fokus är målet att alla barns olikheter och särskilda behov tillgodoses. Ett bra sätt att skapa en bra kompletterande verksamhet i föreningen som gör att ni kan inkludera fler till föreningen. Det är också ett ypperligt tillfälle att fylla på inspirations och kunskapsbanken för ledare och tränare som arbetar med föreningens befintliga verksamhet för bland annat bollskoj, bollskolor och handbollsskolor.

Eftersom Skuru IK startat igång ett arbetet med Idrottsklivet ser jag fram emot att lära mig hur vi kan använda handbollen som redskap för inkludering, rörelseglädje och brobyggning. Jag tror att Hand the Ball är en fin metod för att uppnå det och ser fram emot att lära mig hur Hand the Ball fungerar i praktiken.
- Emelie Lundin, anmäld till utbildningen från Skuru IK.

Anmälan: Hand the Ball utbildning 5 juni 17:00 – 21:00 i Nacka bollhall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kostnad: 500kr/deltagare.
Utbildare: Jennie Linnéll från Svenska Handbollsförbundet

Vid frågor vänligen kontakta Jesper Fernis på utbildning@handbollost.se

Vamt välkomna!

Publicerad: 2024-05-17

Senast uppdaterad: 2024-05-17

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!