Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Foto: Joakim Lindgren

Förändring i Domarteamen

Varmt välkomna Adrian Germer och William Hellstedt samt tack Jesper Fernis

Handbollförbundet Öst (HF Öst) har rekryterat två nya teamledare till domarteamet för säsongen 2024/2025. Domarteamen är en del av ett tidigare projekt som resulterat till en stor ökning av domarrekryteringen och som nu blivit en del av vår ordinarie verksamhet. Syftet med domarteamen är att stärka domarverksamheten i distriktet och göra övergången från DU1 och DU2 (föreningsdomare) till DU3 (distriktsdomare) smidigare. Teamledarnas ansvar är att stödja, stötta och utveckla domarna i sitt domarteam. Läs mer om Domarteamen. Öppnas i nytt fönster.

De nya teamledarna är:

Adrian Germer och William Hellstedt, som kommer att dela på ansvaret för domarteam Nordmitt.

Vad lockade er att anta rollen som teamledare?
"För våran utveckling som domare har det varit väldigt hjälpsamt att ha personer som man kan vända sig till med frågor. Vi vill ge tillbaka så mycket som möjligt och underlätta utvecklingen för nya domare."
- Adrian Germer & William Hellstedt

Vad ser ni/du fram emot till kommande säsong som teamledare?
"Vi ser fram emot att komma ut i hallarna och kolla mycket handboll. Även att få lite närmare kontakt med domarna och göra vårat bästa för att utveckla domarna. Vi hoppas uppdraget som teamleader kommer vara givande för DU3 domarna men också för oss."
- Adrian Germer & William Hellstedt

Vi vill samtidigt passa på att TACKA Jesper Fernis för sitt uppdrag i domarteam Nordmitt för dom gångna säsongerna han varit teamledare. Han kommer dock inte att försvinna helt då han kommer att hjälpa till med MI uppdrag i distriktet.

Therese Wiik-Rydberg, domar och funktionärsansvarig HF Öst, är mycket nöjd över rekryteringarna inför kommande säsong:
"Jag är tacksam över att killarna väljer att hjälpa yngre domare framåt i deras domarkarriärer. Deras kompetens och engagemang kommer att vara en ovärderliga tillgång för domarteamet, samt att deras erfarenhet och kunskap kommer att vara till stor nytta för att stödja och främja domarnas utveckling tillsammans med befintliga teamledare inom HF Öst. Jag känner en otroligt uppskattning för de individer som engagerar sig i att vägleda och utveckla domare i vårt distrikt, det är den stora nyckeln till att vi kommer att få den utveckling vi önskar.”

Nicolas Dalard flyttas från domarteam Nordväst till domarteam Sydväst tillsammans med Erik Lundkvist och i domarteam Nordväst blir Mia Dzubur kvar.

Återigen, varmt välkomna som teamledare Adrian och William!

Publicerad: 2024-06-05

Senast uppdaterad: 2024-06-07

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!