Gå till innehåll

Para Handbollfestival

Handbollförbundet Öst använder sig av ett koncept för dom allra yngsta i distriktet som kallas för handbollfestivalen. Den här säsongen välkomnar vi konceptet även för Para verksamheten.

En Para Handbollfestival är en match- och träningssamling som pågår i ca 3 timmar med deltagare i alla åldrar från handbollsföreningar, men också inbjudna verksamheter i närliggande område. Alla deltagare är med från början till slut och erbjuds att vara med i olika övningar så som gemensam uppvärmning, stationer, matchspel och avslutning.

Para Handbollfestivalen riktar sig till personer med kognitiva funktionsnedsättningar, så som intellektuella funktionsnedsättningar (IF) och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) och till personer med lättare fysiska funktionsnedsättningar och rullstol som på grund av funktionsnedsättningen inte kan delta på lika villkor inom den traditionella handbollen.

Vi har en målsättning att genomföra fyra tillfällen av Para Handbollfestivalen under säsongen, två på hösten och två på våren. Inför varje tillfälle anmäler sig föreningen/verksamheten sig på nytt. Detta för att hålla det mer öppet för deltagarna och närliggande verksamheter att enklare kunna delta när och var det passar just er.

Para Handbollfestival
16 okt, Tumba Idrottshus
17 dec, Ösmo Idrottshall/Vansta Inställd
28 jan, Gångsätrahallen/ LSK-Hallen
19 mars, Vikingahallen

Anmälningsavgiften för Para Handbollfestivalen är säsongen 2022-2023 kostnadsfri.

Kontaktperson hos Handbollförbundet Öst
Erika Nylund, erika.nylund@handbollost.se

Publicerad: 2022-11-25

Senast uppdaterad: 2023-02-01

Författare:

Email: