Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Schysstspelare-kort

Filmen ovan beskriver på ett lättförståeligt sätt hur det fungerar att dela ut ett #Schysstmatchkort och bilderna i höger menyn visar hur kortet ser ut.

Tillsammans ser vi till att matchmiljön blir så som vi vill ha den!

Det ska gå till en spelare som utmärkt sig på ett schysst sätt under matchen i respektive lag, och spelaren väljs förslagsvis ut av motståndarlagets ledare i samråd med det egna lagets ledare. Kortet delas ut efter varje match upp till U14. Det skall vara en spelare som uppträtt schysst och bidragit till fair play. Korten kan hämtas på våra kontor i Lund, Karlshamn eller Växjö.

En schysst spelare är en spelare som

  • har en positiv attityd mot medspelare, motståndare och domare
  • har ett vårdat språk och kroppsspråk på plan
  • ber om ursäkt om man råkar göra någon illa
  • lyssnar på sin tränare
  • inte försöker påverka domarens beslut


Använd Schysst spelare-kortet såhär

Dela ut Schysst Spelare-korten i samband med att lagen tackar av varandra efter matchen. Det delas förslagsvis ut av motståndarlagets ledare i samband med att lagen tackar varandra efter matchen. Om detta inte är möjligt går det utmärkt att det egna lagets ledare delar ut kortet.

Ett tips är att hålla koll på vem av era spelare som har fått kortet under säsongen och försöka dela ut det till så många som möjligt av era spelare. Det kan vara lämpligt att ha en dialog med motståndarlagets ledare om det i anslutning till matchen.

Behöver ni fler kort hör ni av er till info@handbollsyd.se

Publicerad: 2024-03-22

Senast uppdaterad: 2024-03-22

Författare: Camilla Rohlén

Intressant? Dela gärna!