Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Lilla VM redan en succé

Handbollförbundet Syd är tillsammans med våra partners Sparbanken Skåne och Event in Skåne väldigt stolta över att kunna presentera utbyggnaden av projektet Lilla VM som har som syfte att aktivera tusentals barn på idrottslektioner, raster och på idrottsdagar! Vi vill uppmuntra till lek, rörelse, kreativitet och stimulera till ett aktivt värdegrundsarbete.

 

I Lilla VM använder vi oss av den välrenommerade Hand The Ball-pedagogiken när våra instruktörer genomför sina praktikpass med utgångspunkt i rörelseglädje och gemenskap. Momenten påminner om handboll och genomförs både utomhus och inomhus med en speciell mjuk boll som kallas för Goalchaboll. Vi vill sänka trösklar och verka inkluderande. Projekten genomförs tillsammans med lokala handbollsklubbar och skolor.

Under Lilla EM 2020, träffade vi över 7000 barn och målet är nu att vi ska öka antalet barn och även bredda upptagningsområdet. Vi kommer också dela ut T-shirts till deltagande barn. Goalchabollar och aktivitetslådor lämnas kvar på skolorna så att barnen kan fortsätta vara aktiva! Dessutom kommer vi att dela ut matchbiljetter till ett gäng utvalda skolklasser.

- Målet för oss i Handbollförbundet Syd är att nå ut till så många barn och skolklasser som möjligt och vår vision är att nå samtliga HF Syds 63 kommuner. Vi vill också hitta ”gnistor” av handbollsintresse på orter där det idag inte finns någon förening så att vi kan jobba vidare på orten efter projektets slut. Ytterst handlar det om att bidra till att få fler barn i rörelse, men självklart vill vi också få fler barn och unga att bli intresserade av handboll säger Mads Lyhne Nielsen, Projektledare för Lilla VM på HF Syd.

- Vi vill främja folkhälsan genom att få fler barn i rörelse. Verktyget för detta är att bidra med en unik pedagogik som främjar rörelse och värdegrundsarbete. Projektet har extra fokus på skolor i socialt utsatta områden, men vi kopplar också in närliggande föreningar säger Marcus Nilsson, Chef Marknad och Försäljning på Sparbanken Skåne.

- 2023 är året då Sverige återigen har fått den stora äran att arrangera inte mindre än två världsmästerskap. Herr VM i januari och Dam VM i december kommer att genera ett stort intresse för handboll och vi har satt upp höga mål för att dra nytta av Hand The Ball konceptet och därigenom få fler barn och unga i rörelse säger Pehr Palm, VD på Event in Skåne.

Publicerad: 2022-12-02

Senast uppdaterad: 2022-12-02

Författare: Emme Adebo