Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Emme Adébo slutar på HF Syd

Emme Adébo har sagt upp sig från sin tjänst på Handbollförbundet Syd. Hans sista arbetsdag blir den 15 september. Emme tillträder därefter en tjänst som klubbchef i Lugi Handboll.

Emme har tidigare varit verksamhetschef och utvecklingsansvarig på Skånes Handbollförbund och är sedan år 2021 utvecklingsansvarig i HF Syd.

Emme är och har varit en verklig profil för både Sydsvensk och Svensk Handboll. Arbetet med värdegrundsfrågor, att alltid se till barnets bästa och strävan efter att uppnå en schysst matchmiljö har varit signum för Emme.

Det är alltid tråkigt när en kompetent och omtyckt medarbetare väljer att lämna oss. Men vi gläds samtidigt åt att Emme stannar kvar inom handbollsfamiljen och att han nu kommer få en viktig roll i distriktets största förening, Lugi Handboll.

Vi vill tacka Emme för det gedigna utvecklingsarbete han genomfört inom vårt förbund. Vi vill samtidigt önska honom lycka till med det nya uppdraget.

Handbollförbundet Syd inleder nu arbetet med att hitta en ny medarbetare till verksamheten.

HF Syd återkommer med tid och datum för avtackning av Emme.

Handbollshälsningar Handbollförbundet Syd

Lars Berger, ordförande

Mikael Johansson, verksamhetschef

 

Krönika 230811


Handbollsvänner,

Nu är det dags för mig att gå vidare till en ny tjänst inom handbollen då jag återgår till föreningsarbete inom kort.

Jag känner en oerhörd stolthet över att vara en del av handbollsfamiljen!

Det är väldigt inspirerande att dagligen ha kontakt med alla goa människor som finns inom idrotten.

Eldsjälar som kämpar på i sin vardag med målet att bidra till en stark idrott som fostrar människor till ett hälsosamt liv och lära sig kämpa! Det har varit otroligt lärorikt och jag är mycket ödmjuk och tacksam att vara en del av detta!

År 2016 blev jag värvad till dåvarande Skånes HF som Verksamhetschef med ett tydligt uppdrag att skapa en riktningsförändring. Det ledde till en omorganisation som till viss del var smärtsam men nödvändig. Det förberedde oss emellertid bra inför den gigantiska omorganisation som skett i svensk handboll de senaste åren och det har varit kul för mig personligen att bli en del av handbollen också i Halland, Småland och Blekinge!

Vi har jobbat med värderingar och att flytta fokus mot utveckling. Försökt bli en katalysator för utveckling och jag tycker att vi tagit stora steg!

Personligen har det under dessa år blivit mest föreningsutveckling och domarfrågor och där är jag nog mest stolt över att ha bidragit med Checklistor i föreningen, Visionen båten, Kampanjen #schysstmatch, Lilla VM samt att vi startat en massa forum och nätverk för handbollsmänniskor att träffas och lära av varandra. Konferenser, nätverk, webbinarium, kluster, cuper mm.

Vi jobbar med mottot att ”På planen krigar vi men utanför planen hjälps vi åt.” Inom handbollsfamiljen finns en oerhörd generositet att dela med sig. Detta är unikt!

Efter distriktsomläggningen står sig svensk handboll i mina ögon mycket starkare. Distrikten är mycket bättre rustade att vara en katalysator för utveckling och ett stöd för föreningarna. Många nya projekt är sjösatta och samverkan och närheten till Svenska Handbollförbundet är mycket bättre och starkare än det varit tidigare. Det finns mycket mer att göra men grunden är lagd.

Många nationella projekt är på gång. Så många nya spelformer! Alla kan och skall spela handboll!!

Hand The Ball, Handball Fitness, Para och Beach Alla skall med!

Samverkan med RF SISU är också något som blivit tydligt för mig att det är en helt avgörande faktor för både föreningars och förbunds utveckling. Konceptet Framtidens handbollsförening är en unik satsning på riksplanet som blir spännande att följa!

Jag vill också lyfta det unika samarbete som vi har byggt upp med Sparbanken Skånes ägarstiftelser som bidrar till ett bättre civilsamhälle. De har trott på oss och givit oss möjligheten att få tiotusentals barn i rörelse och fostran genom åren. Även Regionen är en viktig partner.

Det finns en massa utmaningar kvar inom svensk handboll gällande ekonomi, publik, organisation, värderingar, spelarutbildning etc men jag ser ändå att framtiden är oerhört ljus. Min slutsats är att de som gnäller och ser problem hela tiden inte kommer någon vart medans de som kavlar upp ärmarna och försöker se möjligheterna av någon anledning alltid skapar utveckling! Har vi inte utveckling blir det så småningom avveckling. Peka finger åt andra leder ingenstans.

Jag vill passa på att tacka vår styrelse och våra kommittéer, kollegorna på HF Syd, kollegor på de andra distrikten och SHF, kollegor på RF SISU och framför allt alla föreningsmänniskor för ett fantastiskt samarbete under sju år. Sicken ynnest att få vara en del av handbollsfamiljen som engagerar så många människor i vårt land!

Det har varit mycket skratt och härliga mänskliga möten genom åren. Djupa personliga relationer har skapats men också extremt mycket jobb och besvärliga knepiga situationer. Som livet skall vara.

En resa är slut men hela processen att utveckla vår älskade sport fortsätter för oss alla!

För övrigt ser jag fram emot elithandbollens nya sändningsplattform som kan skapa nya möjligheter för oss handbollsnördar.

Jag ser oerhört mycket fram emot att få träffa så många av er som möjligt den 16 september i Malmö på vår #Schysstmatchdag där vi har ett häftigt program med fokus på unga handbollare. Men alla inom handbollsfamiljen är välkomna!

Emme Adébo

Publicerad: 2023-08-11

Senast uppdaterad: 2023-08-14

Författare: Camilla Rohlén

Intressant? Dela gärna!