Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Sju domarpar från Handboll Syd nominerade till USM finalspelet 2024!

Svenska Handbollförbundets domar- och funktionärskommitté är klara med sin nominering av domare till finalspelet i USM i Uppsala i slutet av april. Sju av domarparen kommer från Handbollförbundet Syd.

Domarna nomineras utifrån de prestationer de visat upp under säsongen. Även de två finalparen från Sverigecupen i höstas får en plats vid USM finalspelet.

Från Handbollförbundet Syd är följande domarpar nominerade. Vi säger stort grattis till;

Övre rad från vänster
Albin Tufvesson & Tobias Henriksson
Samuel Kähler & Adam Nilsson
Sabina Popanicic & Hannah Eldås
Tobias Andersson & Oscar Lindström
Nedre rad från vänster
Elias Lindoff & Rasmus Schultz
Younes Ottosson & Marcus Nilsson
Jonathan Jonsson & Viktor Rödén

Nedan förljer en kort presentation om varje domarpar inför finalhelgen!


Albin Tufvesson & Tobias Henriksson
Detta är vår första gång som domare under finalhelgen i USM. Vi är otroliga glada och ärade att bli nominerade och ser mycket fram emot helgen i Uppsala, speciellt med den fantastiska handbollsmiljön som byggs upp där!

Samuel Kähler & Adam Nilsson
Vi kommer från Asarum, utanför Karlshamn, och har dömt ihop i runt 15 år. Till vardags dömer vi på förbundsnivå. Vi har dömt finalspel både i Uppsala och på andra platser tidigare och ser fram emot alla högkvalitativa matcher som skapar härlig stämning, allt under ett tak.

Sabina Popanicic & Hannah Eldås
Vi började döma tillsammans denna säsongen och satte tidigt som målsättning att vi vill jobba mot en steg 5 nominering vilket vi nu har fått och är otroligt glada och tacksamma över. Sabina har tidigare varit på steg 5 men det blir första gången för Hannah.

Tobias Andersson & Oscar Lindström
Vi är ett par som sattes ihop först efter något år med annan partner på DU6 nivå. Efter sammanslagningen har vi blivit nominerade till NUG-gruppen som hjälpt oss utvecklas. Vi har också fått vår första provmatch i herr division 1 denna säsongen och detta blir även vår första finalhelg under USM.

Elias Lindoff & Rasmus Schultz
Vi har dömt finalhelgen under USM två gånger tidigare och det är alltid en ära att bli nominerad till finalsteget. Det ska bli ett nöje att få åka till Uppsala tillsammans med alla grymma kollegor och lag. Vi ser med förväntan fram emot årets upplaga av arrangemanget och önskar alla inblandade ett fantastiskt finalsteg.

Younes Ottosson & Marcus Nilsson
Vi har dömt i drygt tio år tillsammans, varav de senaste fyra säsongerna varit på förbundsnivå (DU7). Båda två har som många andra en bakgrund i handbollen som spelare, där vi spelade fram till sena tonåren för att därefter satsa på domarkarriären. Domarskapet är ett sätt för oss att utvecklas som individer, samtidigt som vi får tid att umgås och hålla en nära kontakt till sporten vi älskar. I år har vi fått privilegiet att döma finalsteget i USM i Uppsala, vilket blir vår 4:e finalhelg i USM. Finalhelgen är ofta intensiv och ett bra tillfälle att utvecklas, dra lärdom av andra domare och få bra feedback av såväl kollegor som delegater och andra handbollskunniga.

Viktor Rödén och Jonathan Jonsson
Vi kommer ursprungligen från Stockholm. Vi har dömt handboll tillsammans i 6 år nu, och är DU6 domare och är med i NUG-gruppen, vi hade även glädjen att bli nominerade till YRP (young referee project, ett program för framtida internationella domare) för inte så länge sen. Detta blir vårt andra finalspel i USM och ser fram emot att få döma bra matcher samt träffa duktiga domare och delegater.

Publicerad: 2024-03-26

Senast uppdaterad: 2024-03-26

Författare: Camilla Rohlén

Intressant? Dela gärna!