Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

På gång inför kommande säsong: Domar- och Funktionärsnyheter

Säsongen 23/24 börjar att glida in i slutfasen och det är dags att höja blicken mot nästa. HF Syd arbetar med förberedelser inför kommande domar- och funktionärskurser och vill förmedla följande info inför säsong 24/25.

#SCHYSSTMATCH-MÖTE / TEKNISKT MÖTE

Inför säsongen 24/25 kommer HF Syd att införa att den arrangerande föreningen ska genomföra en samling / möte för inblandade personer i alla matcher där hemmalag, bortalag, domare och funktionärer är närvarande. En mall kommer att finnas om vad man ska ta upp på de olika mötena.

U7-9 Handbollfestival / minihandbollsmöte vid gemensam samling

U10-19 #Schysstmatchmöte, 15 min före matchstart vid sekretariatsbordet

H3-H4-D2-D3-D4 Tekniskt möte 30 min före matchstart vid sekretariatsbordet.

HBL-HA-H1-H2-DA-D1 Tekniskt möte 1 h före matchstart

SATSNING PÅ DU3 DOMARE

Till nästa säsong har HF Syd valt att satsa på att försöka öka intresset för att bli DU3 domare genom att subventionera kursavgiften (med 400 kr) till 450 kr / deltagare. Att ta steget till DU3 kan vara utmanande. Man ska gå från föreningens domare till att börja döma runt om i distriktet och det är mellan detta steg som de flesta domare väljer att sluta döma. HF Syd hoppas att detta medför att fler domare väljer att fortsätta.

FÖRENINGAR: DAGS ATT VÄRVA DOMARE (DU1-2) OCH FUNKTIONÄRER FU1-2

Det är dags att blicka framåt mot nästa säsong och börja se över antalet DU1-2 domare och FU1-2 funktionärer. Föreningar uppmanas redan nu att tänka igenom hur strukturen för detta kan se ut, så att man kan täcka behovet av egna domare upp till U12 och funktionärer upp till U19. Anmälningslänkar kommer redan nu att börja läggas upp på HF Syds hemsidan under utbildningar.

UPPLÄGGET PÅ DOMAR- FUNKTIONÄRSKURSER

Utbildningarna på domare- och funktionärskurserna kommer nästa år att innehålla en digital del som deltagarna ska klara av före kurstillfället. Tanken med detta är att man ska kunna fokusera på bitar som behöver utvecklas och förklaras mer på ett pedagogiskt sätt vid den fysiska kursen.

FÖRENINGSMENTORER FÖR DOMARE (DU1-2)

I ett led att stärka DU1-2 domarna i föreningarna så uppmanar HF Syd att värva föreningsmentorer. Detta måste inte vara en domare utan kan vara en person som kan ge ett bra vuxenstöd. Föreningsmentorn kan efter säsong ansöka om ersättning om man genomför kurs och redogör för ansvarig på HF Syd hur man har jobbat. Ersättningen, 2 000 kr, betalas ut direkt till mentorn och ersätter bidraget som tidigare betalades ut till föreningen. Kursen är digital och äger rum 20 augusti kl 18-20. Anmälningslänk kommer att läggas upp inom kort på HF Syds hemsida under utbildningar.

All information som nämns i denna nyhet kommer att skrivas in på respektive informationssida här på hemsidan efter det att nuvarande seriespel är färdigspelat.

Du vet väl att HF Syd har en nyanställd på kontoret, Jonas Åström, som arbetar med domar- och funktionärsfrågor. Välkommen att höra av er om det är något ni undrar över kring domare- och funktionärer! jonas@handbollsyd.se

Publicerad: 2024-03-27

Senast uppdaterad: 2024-03-26

Författare: Camilla Rohlén

Intressant? Dela gärna!