Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Möt chefen Mikael Johansson!

HF Syds verksamhetschef Micke Johansson har ett gediget CV inom handbollen i södra Sverige!

Hur länge har du jobbat på HF Syd?
Jag började min anställning som verksamhetschef på Handbollförbundet Syd i oktober 2022.

Kan du berätta lite vad ditt jobb innefattar?
I min roll ingår det att ha koll på den ”dagliga driften”, dvs att allting fungerar och att vi gör det vi ska.Jag tillämpar ett coachande perspektiv i min ledarroll och försöker optimera stödet till medarbetarna och mitt mål är att göra dem lite bättre varje dag så att de utvecklas och därigenom också vår verksamhet.

Förutom ett personalansvar ingår även att ha koll på ekonomin och inte minst att företräda Handbollförbundet Syd utåt i olika sammanhang.

Hur ser din egna handbollskarriär ut?
Jag är uppväxt på Söderkulla i Malmö och min moderförening är Dalhems IF och förutom handboll höll jag på med pingis, fotboll och friidrott.

Som spelare hade jag nöjet att spela både i Pojkallsvenskan och att få delta i JSM-finalspel. Jag nådde spel i division 1 (då näst högsta serien) innan en knäskada satte stopp för den aktiva karriären vid 23 års ålder. Min dåvarande tränare (Ulf Sandgren) såg till att jag tämligen omgående gick över till en tränarroll och jag har därefter haft nöjet att vara ledare för både bollskolor, ungdomslag, distriktslag och A-lag.

Tidigt engagerade jag mig även i Skånes Handbollförbunds utbildningskommitté och även i lägerkommittén. Fram till i dag har jag varit anställd i fem handbollsföreningar (Halmstad HP, Kävlinge HK, Dalhems IF, H 43 Lund och HK Malmö) något jag självklart har nytta av i min nuvarande roll som verksamhetschef på förbundet.

Om du tänker lite framåt, hur ser du på handbollen och föreningslivet de närmaste åren?
Under de kommande säsongerna ser jag det som viktigt att optimera föreningsnyttan för det stöd Handbollförbundet Syd kan ge. Det är också viktigt att #Schysstmatch intensifieras och breddas ytterligare. Vi behöver nå ut med denna viktiga kampanj till samtliga våra medlemsföreningar för att optimera arbetet med Fair Play och en sund matchmiljö. Självklart ser vi också redan nu fram emot EM år 2026 på hemmaplan för herrar där klara spelorter är Kristianstad och Malmö!

Kan du nämna de tre bästa sakerna med handboll?

  • Jämställd sport; det är lika många tjejer som killar som utövar handboll på barn- och ungdomsnivå
  • Vi värderar värdegrundsarbetet och att främja en schysstmatchmiljö högt
  • En snabb och teknisk sport som är rolig både att titta på och utöva själv

Vill du komma i kontakt med Micke så kan du maila honom på: mikael@handbollsyd.se

Publicerad: 2024-07-09

Senast uppdaterad: 2024-06-27

Författare: Peter Wadbro

Intressant? Dela gärna!