Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Målvaktsprojekt 2023


Välkommen att deltaga i en målvaktssatsning som Handbollsförbundet Syd kommer att genomföra under 2023.

Bakgrunden är att vi upplever det som att många målvakter och föreningar saknar en relevant utbildning och att det behövs ett kompetenslyft på detta område!

Syftet är at skapa en målvaktskultur i fler föreningar med regelbunden målvaktsträning. Metoden är att utbilda en målvaktsansvarig person i varje förening som tar ansvar för att utveckla målvaktsverksamheten i föreningen. Varje förening får anmäla en person.

Satsningen som genomförs i föreningen kan se ut på olika sätt, utifrån föreningens förutsättningar. HF Syd kommer att hjälpa föreningen på de sätt vi kan för att föreningen ska komma i gång med att arbeta med målvakter och skapa en röd tråd i föreningen.

Att vara med i detta projektet är kostnadsfritt.

Detta erbjuder vi i projektet:

1. Utbildning

Målvaktsutbildning steg 1 och 2 till halva priset.

Idag kostar det 1800kr att gå Målvaktsutbildning steg 1 och 1800kr att gå steg 2. Men ni som är med i projektet behöver endast betala för ett av dessa tillfällen.

2. Nätverk och erfarenhetsutbyte

Återkommande Teamsmöten (ungefär varannan månad, kan ändras under vägen) där ni tillsammans med en referensgrupp av målvaktskunniga personer diskuterar utmaningar och både ger och får tips på hur man kan lägga upp ett arbete kring målvakter i föreningen.

3. Föreningsbesök

En av målvaktsinstruktörerna i referensgruppen kommer ut i föreningen och stöttar/diskuterar/hjälper till vid en av era MV-träningar, kostnadsfritt.

Under hösten 2023 fortsätter vårt Målvakts-projekt och det finns möjlighet för dem som vill att komma med i detta projekt. Höstens program kommer att bestå av 4 teamsmöten samt en fysisk träff där diskussion och inspirationsträning står i fokus.

Under hösten finns det även möjlighet att gå MV-utbildning steg 1 och 2 till halva priset för dem som är med i detta projekt. Har du redan målvaktsutbildning så är det bara att vara med på träffarna.

Steg 1 i Malmö 10/9 >>Anmälningslänk<< Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

steg 2 i Eslöv dem 14/10 >>Anmälningslänk<< Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Referensgruppen
Maria Fröjd Fd Landslagslags och elitmålvakt i Eslöv, LUGI mfl, Utbildare i HF Syd
Krister Nilsson Fd Elitmålvakt i Ystads IF numera Målvaktsinstruktör i Lödde Vikings, Utbildare i HF syd
Espen Christiensen Fd Norsk landslagsmålvakt och målvaktsinstruktör för det Norska ligalandslaget och elitmålvakt i OV Helsingborg.
Matilda Ekdahl Fd elitmålvakt i LUGI, Utbildare i HF Syd
Andreas Holmén Fd elitmålvakt i Hallby, Drott mfl. Utbildare i HF Syd

Vid frågor samt anmälan av deltagare kontakta Maria@handbollsyd.se

Vi hoppas att detta ska leda till ett roligt och spännande nätverk av folk som gillar att hålla på med MV-träning.

Publicerad: 2023-08-18

Senast uppdaterad: 2023-09-22

Författare: Camilla Rohlén