Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

SU 08 HF Syd

Svenska handbollförbundet sjösatte 2018 den nya Spelarutbildningen som ger en röd tråd från förening till distrikt, vidare till J, U och A-landslag. Den nya spelarutbildningen 2.0 är synkad med NIU-gymnasierna.

Syftet med Spelarutbildningen

Handbollförbundet Syd vill utbilda och utveckla ungdomsspelare. Ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollsporten. Handbollförbundet Syd vill tillföra kunskap som sedan tas med tillbaka till klubbarna. Fokus ligger på individuell teknik och utbildningen är en del i Svensk Handbolls Spelarutbildning 2.0 Förhoppningen är att ge alla spelare inspiration och motivation. Fokus ligger på utbildning och inte på uttagning. Alla spelare får var med oavsett nivå.

Läs mer om spelarutbildningens upplägg och fortsättning här Länk till annan webbplats.

Anmälan Spelare födda 08 - HF Syd

Spelare födda 2008 är välkomna att anmäla sig till omgångens spelarutbildning. Varje spelare anmäler sig själv och kommer att bli kallad till tematräningar.

Första spelarutbildningstillfället är 10 eller 11 september (spelaren blir kallad till en av dagarna) och detta tillfälle är gratis då Sparbanken Skåne Ägarstiftelser går in gör det möjligt för alla spelare i distriktet att erbjudas två spelarutbildningspass gratis. Spelaren kommer att bli kallad till en av dagarna och erbjudas två träningspass på samma dag. Träningsorterna är inte fastställda än men spelarna kommer att bli kallade utifrån geografiskt område och undvika för långa resor till dessa träningspass.

Andra tillfället med spelarutbildning pass 3-4 genomförs 15-16 april. Detta tillfälle kostar 300kr per spelare och betalning görs när kallelse till träning har skickats ut, alltså ej vid anmälan. När spelaren klickar i "kommer" i kallelsen betalas avgiften. All administration hanteras i SportAdmin.

Tredje tillfället med spelarutbildningspass 5-6 genomförs 13-14 maj. Detta tillfälle kostar 300kr per spelare och betalning görs när kallelse till träning har skickats ut, alltså ej vid anmälan. När spelaren klickar i "kommer" i kallelsen betalas avgiften. All administration hanteras i SportAdmin.

Under hösten 2023 startar Distriktlagsverksamheten för spelare födda 2008 där det är uttagningsbaserade träningar. Träningspass 1-6 är EJ uttagningsträningar, dessa är utbildningsträningar där alla som vill får anmäla sig.

All administration kring HF Syds Spelarutbildning och Distriktlagsverksamhet kommer att ske via SportAdmin och det är enklast om varje spelare anmäler sig själva. Här skapar varje spelare en profil och sedan bokar varje spelare en plats på antingen Spelarutbildningen och/eller Distriktsträning när anmälan är öppen. Efter anmälan sker en gruppindelning och varje spelare bli kallad till träningspass. Spelaren får en kallelse via mail (likt en matchkallelse) och spelaren behöver tacka ja/nej till passet. Nedan ser du datum och när respektive anmälan öppnar.

Anmälan Tränare för spelare födda 08 - HF Syd
Vi vill skapa en grupp av de som är tränare för spelare födda 08. Vi vill kunna nå ut med information till er och även samla er alla på en digital träff för att gå igenom syftet med spelarutbildningen, distriktslagsträningarna och möjlighet för er att ställa frågor.
Första informationstillfälle sker digitalt den 2 augusti kl 18-19 alternativt den 11 augusti kl 18-19. Kallelse skickas ut någon dag innan mötesdatum där du får klicka i kallelsen om du kan delta eller ej, du väljer ett av passen.

Träningsdagar
SU 1-2 10 eller 11 september -22
SU 3-4 15 eller 16 april -23 Anmälan öppnar ca 2 månader innan.
SU 5-6 13 eller 14 maj -23 Anmälan öppnar ca 2 månader innan.

Hur en träningsdag planeras att se ut
Spelaren kommer att erbjudas två träningspass á 1,5h på en dag. Det kommer att vara två träningsgrupper i varje hall.
Träningsgrupp 1 tränar första passet med start ca 9-10 tiden.
Träningsgrupp 1 tränar andra passet - Klart för dagen efter detta.
Träningsgrupp 2 tränar första passet.
Träningsgrupp 2 tränar andra passet - Klart för dagen efter detta.

Transport får man ordna själv. Anmälan skall ske på länkarna nedan. Det kommer vara ca 25-30 spelare på varje träningspass, blandade postitioner. Det kommer att vara två instruktörer per träningshall, en för målvakterna och en för utespelarna.

Det är viktigt att vara ombytt i god tid, träna gärna i er klubblagströja, ha med en pumpad boll, vattenflaska, ev tejp för eget bruk och måltid.

Sparbanken Skåne Spelarutbildningspass 1–2 (gratis för alla i HF Syd genom Sparbanken Skånes ägarstiftelser som bidrar till att alla får en basutbildning i handboll)

Arr: HF Syd

Spelarutbildningspass 3–4 (kostnad 300 kr för 2 träningspass)

Arr: HF Syd

Spelarutbildningspass 5–6 (kostnad 300 kr för 2 träningspass)

Arr: HF Syd

Steget efter spelarutbildningen är att Distriktslagsträningar startar. Syftet med distriktlagsträningar är att fortsätta utbilda handbollsspelare i vårt distrikt och tillsslut forma de distriktslag som kommer att representera HF Syd i Sverigecupen. Detta är två olika utbildningsblock som inte är beroende av varandra. Spelare väljer om de vill vara med på båda verksmaheterna (SU & D) eller bara den ena. Då alla inte är intresserade av att gå vägen till distriktslag finns möjlighet att de som är intresserade får anmäla sig på nytt. Så småningom tas spelare ut till distriktslag. Sverigecupen spelas normalt sett i november varje år.

Spelarutbildningspass 7–8 Distriktslagsverksamhet (kostnad 300 kr för 2 träningspass, alla är välkomna att anmäla sig. Viss selektering sker efter pass 7-8 då distriktslagsverksamheten driver dessa utbildningspass)

Arr: HF Syd

Läs mer under Distriktlagsverksamhet (D)

Publicerad: 2022-09-28

Senast uppdaterad: 2022-11-23

Författare: Camilla Rohlén