Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

EMP och laguppställningar i TA

I Svensk Handboll används Elektroniska Matchprotokoll (EMP). I HF Syd används dessa i alla serier från U12-Senior.

Det är viktigt att alla lag som spelar seriespel i HF Syd i dessa åldrar har lagt in sina laguppställningar för EMP. Detta görs i det tävlingsadministrativa systemet (TA, https://ta.svenskhandboll.se/ Länk till annan webbplats. )
För att se manualen hur du lägger in laget i TA, klicka här --> Pdf, 899.9 kB.
OBS: Det är inte längre möjligt att lägga in sina lag i EMP genom att skicka excellistor till oss i distrikten. Registrering av spelarna på lagen i TA->EMP eller manuell inläggning av lagen inför match av funktionärerna är enda sätten. MEN, vi ska vara snälla mot våra funktionärer och därför SKA alla registrera spelarna i sina lag i TA.

Frågor som kan uppstå, och dess svar:
Fråga: När spelare inte finns i TA, vad behöver föreningen göra då?
Svar: Registrera i IdrottOnline

Fråga: När spelare inte finns i TA, men finns i IdrottOnline, vad behöver föreningen göra då?
Svar:
1. Om spelaren är 14 år eller yngre. Maila en sammanställd lista till HF Syd med för och efternamn samt 10 siffrigt personnummer.
2. Om spelaren bytt föreningen när den varit 14 år eller yngre. Maila en sammanställd lista till SHF Lasse.Tjernberg@handboll.rf.se med för- och efternamn samt 10 siffrigt personnummer.
3. Om spelaren bytt föreningen inför säsongen pga nedlagd förening eller att lämpligt lag inte finns i gamla föreningen och spelaren är 12 år eller äldre ska övergång göras via IdrottOnline och SHFs ordinarie övergångssystem. Är spelaren under 12 behöver ingen formell övergång göras, men den nya föreningen ska komma ihåg att registrera spelaren i IdrottOnline.
4. Om spelaren tillhört er förening i herrans massa år, men ändå inte är registrerad i er förening, gör ordinarie fri övergång på SHFs hemsida. Klicka här

Fråga: När ledare inte finns alls i TA, vad behöver föreningen göra då?
Svar: Registrera i IdrottOnline

Fråga: När ledare inte finns i TA, vad behöver föreningen göra då?
Svar:
1. Om ledaren INTE är aktiv spelare själv längre, utan enbart har ledaruppdrag. Gör fri övergång på SHFs hemsida. Klicka här
2. Om ledaren är aktiv spelare i en annan förening, be funktionären att lägga in ledaren i EMP manuellt inför varje match.

Bra att veta:
1. Ni kan under säsongen uppdatera spelare, (både lägga till och ta bort), ändra tröjnummer osv. Synkroniseringen från TA till Digimatch sker två gånger om dagen.
2. HF Syd har behörighet att byta föreningstillhörighet på spelare som är icke licenserade, födda 2007 och senare, alltså spelare 14 år och yngre.
3. HF Syd har registrerat godkända Samarbetsavtal och Samverkanslag i TA, vilket gör att ni kan ”koppla spelare” från era samarbetsföreningar/samverkansföreningar. När avtalen är registrerade så kan klubbadministratören eller lagansvarig välja att visa samarbetsspelare för att koppla dem till sitt lag. Spelarna måste då vara kopplade till laget i samarbetsklubben för att synas. Tex. BK Boll och BK Ribba har ett samarbete och ska spela seriematcher i namnet BK Boll. Då behöver först BK Ribba koppla sina spelare till sitt lag i TA. Därefter kan BK Boll koppla sina spelare samt, klicka i ”Visa samarbetsspelare” i TA och då få fram vilka spelare som BK Ribba har kopplat till sitt lag.

Publicerad: 2022-10-04

Senast uppdaterad: 2022-11-30

Författare: Camilla Rohlén