Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Sanna Brander och Aslaug Broberg Hardardottir

Ny förening i vårt distrikt

Vi välkomnar Levene/Skogslunds IF som startat en handbollssektion i sin förening.

Hur började det?

Allt började med att Aslaug Broberg Hardardottir, som är inflyttad till Vara kommun, saknade sin gamla sport handbollen. Hon ville dra igång och lära ut sporten som givit henne så mycket glädje förr och började fråga runt om även någon annan var intresserad av detta. Det nappade Sanna Brander på. Hon är också inflyttad och spelade handboll i yngre ålder.

Vi tog kontakt med en befintlig förening i vårt närområde, Levene Skogslund IF. Dom bedriver egentligen bara fotboll men tyckte det var en god idé och en möjlighet att även vidga deras verksamhet. Därmed har det skapats en sektion med handboll som en del av LSIF.

Hur kom ni igång?

Vi har haft två stycken "prova på"- tillfällen där det vid första tillfället var stor uppslutning, 20 st i yngre gruppen och 16 st i äldre. Vi har delat upp barnen i två grupper utifrån åldrarna 7-9 år samt 10-12 år.

Det har varit några träningstillfällen både hösten -22 och våren -23. Det har kommit ungefär 15 respektive 10 barn på dessa i snitt. Vi har fått god respons från våra aktiva barn och vill jobba vidare med att utveckla vår sektion.

Vad har ni för målsättning?

Vår målsättning är att nå ut till fler barn i ett bredare område i kommunen samt närliggande kommuner. Vi skulle behöva bli fler aktiva vuxna som kan bidra på olika sätt samt komma igång med poolspel och längre fram seriespel och cuper.

Vi får råd och stöttning från SISU och Handboll förbundet Väst för att komma vidare i vår utveckling. Vi har även kontakt med kommunen för att kunna nå ut i fler kanaler, ex lovbladen.

Vi ser framemot vart framtiden leder oss och hoppas att LSIF-Handboll i Vara blir en klubb att räkna med!

Bor du i närheten av Vara och vill bli en del av handbollsfamiljen, kontakta Sanna på sanna.brander@yahoo.se

Välkomna till Handbollförbundet Väst och stort lycka till!

Publicerad: 2023-04-21

Senast uppdaterad: 2023-05-23

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!