Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Rörelseaktivitet med hjälp av hinderbana på Säffles första handbollsträning


Ny handbollsklubb har bildats i Säffle

Inom ramen för projektet Handboll på offensiven arrangerades en prova på-dag i Säffle under sportlovet. Det blev grunden till att ny handbollsklubb har bildats i Säffle.

Bilden är från artikel i Säffletidningen 231017. Fotograf: Diana Dragic

Förra lördagen genomfördes den första minihandbollsträningen i den nya klubben. Sju barn mellan sex och åtta år kom till Höglundahallen för att träna handboll för första gången. Målet är att försöka väcka ett genuint intresse för sporten och förhoppningsvis lägga grunden till ett framtida handbollslag.

Nutidens barnhandbollsträning fokuserar på rörelseaktiviteter med handbollsmoment, ha kul och att leka sig till ett intresse. På Säffles första träning användes en hinderbana där barnen fick träna på olika motoriska färdigheter med bollen som att åla, rulla, hoppa och skjuta. De övade även passning, tajming och att använda kroppen på olika sätt för att fånga eller stoppa bollen.

Vi önskar Säffle handbollsklubb stort lycka till med sin nystartade satsning!

Texten är delvis hämtad från en artikel i Säffletidningen tisdagen den 17 oktober. Artikeln är skriven av Diana Dragic.

Här kan du läsa hela artikeln >>

Handboll på offensiven är ett projekt som Handbollförbundet Väst driver för att starta upp fler föreningar i vårt distrikt, främst i de så kallade vita fläckarna som är kommuner där det idag inte finns handbollsverksamhet eller där handbollen behöver hjälp att komma igång igen.

Läs mer om Handboll på offensiven >>

Publicerad: 2023-10-31

Senast uppdaterad: 2023-10-31

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!